A játékok jót tesznek az idősödő agynak

Az Illinois-i Egyetem Urbana-Champaign-es kutatói végeztek egy kísérletet, melyben megvizsgáltak negyven 60 és 70 év közötti embert. Az egyik csapat Rise of Nation-öt játszott, a másik semmit...

A játékok jót tesznek az idősödő agynak

Dr. Kawashima keze lehet a dologban, vagyis inkább a lebegő Andross-i arca, amit a Brain Age(Nintendo DS) videojátékból ismerhetünk. Akinek kínai volt az előző mondat: Dr. Kawashima egy japán neurológus, aki készített egy játékot, mellyel megállapíthatjuk, hogy milyen idős az agyunk. Tele van logikai, matematikai feladványokkal, Sudoku-val és így tovább. Az alábbi "polygon pofi" (pofi?... inkább pofa. Gomennasai, Kawashima-san!), pedig ebből a "játékból" lehet ismerős. :)

A lényegre térve, az Illinois-i Egyetem Urbana-Champaign-es kutatói végeztek egy kísérletet, melyben megvizsgáltak negyven, 60 és 70 év közötti embert. Két csoportra osztották őket, az egyik társasággal Rise of Nations-öt játszattak, 1 hónap alatt nagyjából 23 órát, a másik csapattal pedig semmit.

Az eredmény a következő lett: A játékos csoport fejlődést mutatott a kognitív memóriatesztekben, érvelésben és a párhuzamos feladatmegoldásban (multi-tasking). A kutatók viszont felhívták figyelmünket arra, hogy ne vonjunk le messzemenő következtetéseket egyelőre, még további kutatásokra van szükség a témában. (Talán még lecsekkolják hogy megy nekik a Left 4 Deadés a GTA! ;) )

Konklúzió: Hagyjuk a képkeretet és a fotókat az unokákról, vegyünk inkább játékokat a nagyinak! Fiatalosaknak Burnout Paradise-t, konzervatívabbaknak Trabi racert! :D

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward