A japánok nem rajonganak az Xbox One-ért

A jó hangulatban zajlott Xbox One nyitó rendezvényt követően sem álltak hosszú tömött sorok a boltok előtt Japánban.

A japánok nem rajonganak az Xbox One-ért

Tegnap éjfélkor jelent meg Japánban az Xbox One: a Microsoft ünnepléssel és visszaszámlálással köszöntötte az ebből az alakalomból rendezett különleges eseményen résztvevőket. A vidám ünneplés után azonban nem maradt túl sok a lelkesedésből, nem álltak az emberek hosszú tömött sorokban a nagyobb kereskedőknél, mint februárban, a PS4 megjelenésekor, amikor a lelkes gamerek már napokkal az eseményt megelőzően letáboroztak a boltok bejárata előtt.

Volt néhány hely, ahol akadt pár érdeklődő, az Akiba kerületből érkezett jelentések alapján legalább 7 ember állt nyitás előtt a Yodobashi boltnál, és 10 a Mainichinél. Kétségtelen, hogy el tudnak majd adni valamennyit a konzolból, de ezek után nehéz elképzelni, hogy az Xbox One tarolna Japánban.

A történteken persze nyilván senki sem lepődött meg, mert ugyan a Microsoft és a Sony nagy harcokat folytat a nyugati területekért, de a japán piacot mindig is a PlayStation uralta. Ennek részben a Microsoft is az oka (nem csak a japán patriotizmus): az Xbox 360 indulása rendben volt, de a helyi fejlesztés hiánya, a nem megfelelő lokalizálás és a hosszú várakozási idők nem tettek jót a konzol hírnevének.

A Microsoft több kísérletet is tett arra, hogy meghódítsa a japán játékosok szívét azzal, hogy együttműködött a japán fejlesztőkkel, ennek gyümölcse lett néhány korai JRPG exkluzív és az olyan Kinectes játékok, mint a Steel Battalion és a Crimson Dragon. Kíváncsian várjuk, hogy ebben a konzolgenerációban mit fog tenni ez ügyben a Microsoft, és hogy bejön-e a stratégiájuk.

A fotó forrása: @Kaztsu

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward