A japánok már jóvá is hagyták a Dél-Koreának szánt első vegyianyag-szállítmányokat

Három hónap helyett elég volt négy hét is az első szállítmányok elbírálásához.

A japánok már jóvá is hagyták a Dél-Koreának szánt első vegyianyag-szállítmányokat

Július elején jelentette be a Japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium, hogy július 4-től kezdve néhány vegyi anyag dél-koreai exportját szigorítják, amelynek köszönhetően minden egyes export szállítmányt el kell bíráltatni a megfelelő szervekkel annak érdekében, hogy engedélyt kaphassanak az exportáló vállalatok. Az akkori információk alapján az elbírálás akár három hónapot is igénybe vehet, ami azért probléma, mert a dél-koreai vállalatok jellemzően csak 1-2 hónapra elegendő vegyi anyagot tudnak tárolni, így megfelelő utánpótlás hiányában rengeteg területen csökkenhet a termelés, hiszen megfelelő anyagok nélkül nem folyhat a gyártás. Sokan elkezdték kongatni a vészharangokat, ugyanis úgy tűnt, hogy a hosszú elbírálás miatt csökkenhet a termelés a DRAM, a NAND, a kijelzőpanelek és az LSI chipek szegmensében, ami hiányhoz vezethet, ez pedig az árak emelkedését eredményezheti.

A japán kormányzat döntése miatt a JSR, a Showa Denko és a Shin-Etsu Chemical Dél-Koreának szánt exportjait minden esetben előzetes elbírálásnak kell alávetni, ami a dél-koreai vállalatok számára rossz hír, hiszen a gyártáshoz szükséges minőségi vegyi anyagokat csak ezektől a cégektől tudják megrendelni nagy mennyiségben, hiszen ezek a vállalatok uralják az adott piaci szegmens nagy részét. A hír kellemetlen volt mind az SK Hynx, mind a Samsung, mind pedig az LG számára, hiszen ezek a cégek nagyban függenek az említett beszállítóktól.

Galéria megnyitása Egyelőre viszonylag gyorsan zajlik az elbírálás Szerencsére az illetékes szervek nem húzták az időt az első szállítmányok elbírálásával, ugyanis a kilátásba helyezett 12 hetes átfutási idő helyett mindössze 4 hetet vett igénybe a procedúra, amelynek keretén belül megállapították, az exportálni kívánt vegyi anyagokat nem használják fel az érintett cégek katonai célokra. Arról nincs információ, hogy az első elbírálás alkalmával pontosan mely anyagokat, mekkora mennyiségben vizsgáltak a japán hatóságok, de az már biztos, hogy ezek a szállítmányok zöld utat kaptak, így a dél-koreai vállalatok zökkenőmentesen folytathatják a gyártást, azaz nem várható hiányállapot a fentebb említett szegmensekben.

Amennyiben a folyamatok később is ennyire gördülékenyen zajlanak, nem várható fennakadás a termelésben, ám ha lelassulnak a japán elbíráló szervek, az extra lépésekre kényszerítheti a dél-koreai vállalatokat.

Az érintett vegyianyagokból jellemzően 1-2 hónapra elegendő készletet tárolnak, ugyanis ennél nagyobb mennyiség esetén raktárfejlesztésekre lenne szükség, hiszen ezeket az erősen mérgező anyagokat nem egyszerű megfelelően tárolni, az extra lépés azonban extra kiadást is jelentene. Ha viszont nem lesz más megoldás, a dél-koreai cégeknek mindenképpen nagyobb készleteket kell tartalékolniuk annak érdekében, hogy a gyártás zökkenőmentes lehessen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap