A HP visszautasította a Xerox felvásárlással kapcsolatos ajánlatát

A hírek szerint a 33 milliárd dolláros ajánlat nem volt ütőképes, de ezzel együtt egyéb szempontok is az akvizíció ellen szóltak.

A HP visszautasította a Xerox felvásárlással kapcsolatos ajánlatát

November elején röppent fel a pletyka, hogy a Xerox fel szeretné vásárolni a HP-t, ám konkrét részletekről akkoriban még nem lehetett tudni, sőt, az is kérdéses volt, van-e egyáltalán bármi valóságalapja a sztorinak. Azóta kiderült, a Xerox tényleg ajánlatot tett a HP felvásárlására, ám ebből egyelőre semmi sem lesz, mivel a HP igazgatótanácsa több szempontból is aggályosnak látja az üzletet.

Galéria megnyitása A történetnek a jelek szerint itt még nincs vége... A részleteket az igazgatótanács egy levélben közölte a Xerox elnök-vezérigazgatójával John Visentin-nel, amely a HP befektetőknek szóló weboldalán is közzé lett téve, így minden fontos szempont megismerhető belőle.

A HP jogi és pénzügyi tanácsadói nem találták megfelelőnek a Xerox ajánlatát, ugyanis szerintük az összeggel alulértékelték a HP-t, így a tranzakció a befektetők számára sem lenne vonzó. Másrészt azt is problémásnak találták, hogy az üzlet meglehetősen bizonytalannak ígérkezne, méghozzá részben azért, mert az egyesült vállalatok részvényeit meglehetősen komoly adósságszint terhelné. A bizonytalan végkimenetelt erősíti az a tény is, hogy a Xerox teljes árbevétele 2018 júniusa óta 1 milliárd dollárral csökkent – 10,2-ről 9,2 milliárd dollárra –, ami a jövőre nézve komoly kérdéseket vethet fel.

A beszámolók szerint a Xerox 33 milliárd dolláros ajánlatot tett a HP felvásárlására, ami a jelek szerint kevésnek bizonyult az igazgatótanács számára, de nem pusztán ez, hanem a fenti bizonytalan légkör is szerepet játszott abban, hogy nem sikerült megállapodást kötniük a feleknek. A HP vezetése tisztában van az egyesülés nyújtotta potenciális előnyökkel, valamint továbbra is nyitottak a felvásárlásra, ám ehhez a Xerox vezetésének részletesebb információkat kell nyújtaniuk bizonyos témakörökben annak érdekében, hogy megnyugtató döntést lehessen hozni.

A felvásárlásra tehát még mindig sor kerülhet a későbbiekben, ám tisztázni kell a homályos részleteket, valamint az árajánlaton is faragni kell egy picit ahhoz, hogy közeledjenek az álláspontok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap