A Xerox felvásárolná a HP-t?

Amennyiben a pletyka igaz, úgy az összeolvadásnak köszönhetően egy igazi gigavállalat jöhet létre – már amennyiben az illetékes szervek is rábólintanak a tranzakcióra.

A Xerox felvásárolná a HP-t?

A Wall Street Journal és a CNBC szerint érdekes összeolvadásra utaló jelek érkeztek az iparágból, ugyanis a Xerox ajánlatot tehetett a HP felvásárlására, már amennyiben tényleg pontosak az értesülések. Pontos árról nem esett szó, ám az sejthető, hogy sikeres megállapodás esetén a tranzakció egy részét készpénzben, egy másik részét pedig részvények formájában egyenlítheti ki a vevő.

Galéria megnyitásaMind a HP, mind pedig a Xerox komoly piaci szereplőnek tekinthető a maga területén. A HP jelenleg a világ legnagyobb PC gyártója, de ezen felül nyomtatókat és különböző perifériákat is gyárt a konzumer szegmens számára, így elég sok területen képviselteti magát. Az ajánlat csak erre a vállalatra érvényes, ugyanis az üzleti felhasználókat a HPE (Hewlett-Packard Enterprise) szolgálja ki, amely egyebek mellett a szerverek és az adattárolók piacán is jelen van. A Xerox főként a nyomtatók és fénymásolók területén tevékenykedik, ahol értékesítéssel, bérléssel és szervizeléssel egyaránt foglalkozik.

A pletykákat egyik vállalat vezetősége sem akarta megerősíteni, illetve cáfolni – a HP szóvivője mindössze annyit reagált, hogy nem kommentálják a pletykákat. A CNBC szerint a Xerox piaci kapitalizációja 8,05 milliárd dollárra rúg, míg a HP esetében jelentősen magasabb, 27,3 milliárd dollárról beszélhetünk.

Érdekesség, hogy a HP éppen most iktatott be új elnök-vezérigazhatót Enriwue Lores személyében, aki Dion Wieslert váltotta a vezetői székben. A vállalat korábbi első embere családi egészségügyi kihívások miatt távozott posztjáról. További érdekesség, hogy a HP október folyamán jelentette be, 16%-kal csökkenteni fogja munkavállalói állományát annak érdekében, hogy csökkenthesse költségeit.

Amennyiben az ügyben hivatalos információ is napvilágot lát, arról természetesen beszámolunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap