A hirdetőknek kellene rámozdulniuk az eSportra

A Blizzard szerint jobban be kellene mutatni az eSport hátterét, és hirdetőket kellene bevonzani ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni.

A hirdetőknek kellene rámozdulniuk az eSportra

Az eSportok egyik úttörője kétségtelenül a Blizzard és az eredeti Starcraft volt, a hagyományt pedig folytatta a Warcraft 3, a World of Warcraft és a Starcraft 2 is. Most a Blizzard egy olyan piacra igyekszik betörni, ahol a sportszellem kiemelkedően uralkodik: ez pedig a MOBA-játékok piaca. A League of Legends és a DOTA 2 színtér is tele van nagy tornákkal, több közülük milliós jutalmakat ígér a győzteseknek.

Mielőtt azonban az eSport igazán felnőhet az igazi sportokhoz, a Blizzard szerint a hirdetőket kellene jobban bevonni. Chris Sigaty, a Starcraft produkciós vezetője úgy véli, a Starcraft 2-vel már a jó irányba haladnak, azonban a legfontosabb lépés az lenne, hogy világszerte közvetítsék a tévéadók az eSport mézkőseket - ami persze komolyan vonzó lehet aztán a hirdetők számára is.

Sigaty azonban tovább ment. Az úriember úgy véli, valamiféle valóságshow-szerű megközelítést kellene alkalmazni (például a Starcraf 2 esetében is), hogy igazából meg tudják mutatni az eSport hitelességét a tömegeknek. Szerinte az amerikában futó The Ultimate Fighter akár jó mintául is szolgálhat - ez egy olyan show, ahol egy rakás MMA-harcos él együtt egy egész évadon keresztül, hogy megküzdjenek a UFC szerződésért.

"Ahogy ezek a harcosok beköltöznek egy házba, és nézhetjük őket, ahogy tanulják a harcművészetet, és próbákon mennek keresztül, egészen elképesztő élmény, és a nézők szerintem zabálnának valami ilyesmit a Starcraft 2-es profi játékosokkal." - fejezte be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward