A GTX 460 miatt olcsóbb lett a Radeon HD 5830

A GeForce GTX 460 a hét elején, egészen pontosan hétfőn jelent meg hivatalosan, ahogy arról már mi is beszámoltunk. Az új termék már az összes neves Nvidia partner kínálatában elérhető: van, aki egyedi hűtéssel, de olyan is van, aki némi gyári tuninggal és egyedi hűtéssel próbálja vonzóbbá tenni saját megoldását. Úgy tűnik, hogy ezzel egy időben az AMD sem ül a babérjain: a GTX 460 megjelenése után nem sokkal csökkenni kezdett a Radeon HD 5830 ára, ami nem csoda, hiszen tulajdonképpen ez a kártya a GeForce GTX 460 legfőbb riválisa.

A GTX 460 miatt olcsóbb lett a Radeon HD 5830

A GeForce GTX 460 a hét elején, egészen pontosan hétfőn jelent meg hivatalosan, ahogy arról már mi is beszámoltunk. Az új termék már az összes neves Nvidia partner kínálatában elérhető: van, aki csak egyedi hűtéssel, de olyan is van, aki némi gyári tuninggal és egyedi hűtéssel próbálja vonzóbbá tenni saját megoldását. Úgy tűnik, hogy ezzel egy időben az AMD sem ül a babérjain: a GTX 460 megjelenése után nem sokkal csökkenni kezdett a Radeon HD 5830 ára, ami nem csoda, hiszen tulajdonképpen ez a kártya a GeForce GTX 460 legfőbb riválisa.

A Radeon HD 5830 megjelenésekor sok kritikát kapott, hogy a Radeon HD 5800-as sorozat többi tagjával ellentétben rosszabb ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik, ami ronthatja piaci pozícióját. A kártya eredetileg 239 dollárért jelent meg az üzletekben, de most, hogy az Nvidia 199 dolláros és 229 dolláros árakon dobta piacra 768 MB-os és 1 GB-os GeForce GTX 460-asait, az AMD a Radeon HD 5830 árának csökkentése mellett döntött.

Az AMD Radeonja így most már 200 dollár alatti, azaz egészen pontosan 199 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, de a vélemények szerint ez a csökkentés még nem elég. A piaci források úgy gondolják, hogy a Radeon HD 5830-asnak olcsóbbnak kell lennie a 768 MB-os GTX 460-nál ahhoz, hogy igazán ütőképes választás legyen, de erre a lépésre egyelőre nem szánja el magát az AMD, ugyanis ennyire komoly árversenyre  semmi sem kényszeríti.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward