A Goat Simulator metafizikai mélységei

Ki gondolta volna, hogy a kecskeszimulátornak árnyalt jelentéstartalommal bíró háttere van...

A Goat Simulator metafizikai mélységei

A Coffee Stain csupán ujjgyakorlatnak indult Goat Simulator játékáról készült videó annyira népszerűvé vált, hogy a csapat kénytelen volt engedni a nyomásnak, és elkészíteni a kecskeszimulátor végleges verzióját, amely sokak kedvencévé vált. De ki gondolta volna, hogy a poénból elkészített játék hátterében komoly filozófiai gondolatok rejtőznek, és hogy a játék helyszínéül szolgáló kisvárosi környezetnek látszó vidék maga a purgatórium?

Armin Ibrisagic, a független svéd stúdió munkatársa, és egyben eme gyöngyszem egyik fejlesztője a játék Steam fórumán felbukkant elméletekre (az egyik játékos szerint az egész játék valójában egy hallucináció) reagálva fejtette ki részletesen a játék univerzumának metafizikai hátterét.

Ibrisagic a következő magyarázatot adta: "Aki odafigyel, az észreveheti, hogy a játékban van egy alagút, amelynek felirata 'Himlen', egy másiké pedig 'Helvete'." Google fordító segítségével lefordítva látható, hogy a "Himlen" a mennyet, a "Helvete" a poklot jelenti. Ezért van ördögi és angyali kecske is a játékban.

A magyarázatból újabb részletekre is fény derült. A játékban található pentagramma a fentiek miatt a pokol felirathoz közelebb található, és a fejlesztő elmondása szerint a jelenlegi kaotikus ukrán helyzetet szimbolizálja. A Stonehenge mintájára készült Goathenge, amely szintén a pokolhoz áll közelebb azt jelképezi, hogy az emberiségnek szakítania kell a régi módszereivel, ha haladást akar elérni. A menny felirathoz közelebb lévő dolgok, az alacsony gravitációs tesztlétesítmény és a jelzőfény a kutatást, a haladást és a reményt szimbolizálják. Az, amikor kijutunk a világűrbe, és csapdába esünk azt mutatja, hogy nem szabad elsietnünk a dolgokat, és türelmesen várnunk kell addig, amíg valóban készen állunk.

Ibrisagic arra is felhívta a figyelmet, hogy bármit is teszünk, nem tudunk valódi kapcsolatba lépni az emberekkel. Ha megnyaljuk őket, vagy csak egy kicsit is hozzájuk érünk, azonnal magatehetetlenné válnak, vagy csak simán elfutnak, ha a közelükbe megyünk. Az emberek világában kívülállók vagyunk, csak a távolból figyeljük az eseményeket, sosem vagyunk a csapat részei. Mindig egyedül vagyunk. De mindez csak az egzisztenciális jéghegy csúcsa, a fejlesztő szerint aki keres, az még több rejtett jelentést is találhat. Az 1.1-es frissítéssel érkező új pálya is sok érdekességet kínál, ezek elemzését Ibrisagic egyelőre ránk bízta, de kíváncsian várjuk, ha esetleg újabb mélyfilozófiai értekezésekkel áll elő.

Alant a Goat Simulator előzetese, amely a híres lassított felvételes, időben visszafelé haladó Dead Island trailer zseniális paródiája.

Kapcsolódó híreink:

Tavasszal jön a kecskeszimulátor!

Bővül a Goat Simulator

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward