Shop menü

A GEFORCE RTX 4070 ESETÉBEN MÁR NEM LESZ KÖTELEZŐ A 12VHPWR TÁPCSATLAKOZÓ HASZNÁLATA

Legalábbis az Igor's Lab tulajdonosa ezt állítja az iparági információk alapján, amelyek az AIB partnerektől származnak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A GeForce RTX 4070 esetében már nem lesz kötelező a 12VHPWR tápcsatlakozó használata

A GeForce RTX 4070 hamarosan megérkezik az Nvidia termékpalettájára, igaz, az újdonság rajtja a hírek szerint nem lesz túl szokványos. Első körben a listaáron érkező modellekről jelenhetnek meg a tesztek, illetve megtörténik a GeForce RTX 4070 általános termékbemutatója is, majd egy nappal később a drágább verziók is feltűnhetnek, ám hivatalosan az összes új videokártya 2023. április 13-án rajtol el. Nemrégiben megcsodálhattuk a Founders Edition kiadást, ráadásul nemcsak a GeForce RTX 4070, hanem a GeForce RTX 4060 (Ti) is felbukkant, viszont ezekkel kapcsolatban egyelőre van egy kis bizonytalanság, már ami a tényleges megjelenést illeti. Nemrégiben ismét érdekes értesülések láttak napvilágot, ezúttal a GeForce RTX 4070 tápcsatlakozóinak számával és típusával kapcsolatban.

Az Igor’s Lab tulajdonosa az AIB partnerekkel történő nem hivatalos kommunikáció alkalmával arról szerzett tudomást, hogy a GeForce RTX 4070-es videokártyáknál az Nvidia már nem követeli meg a 12 tápérintkezővel és 4 „kommunikációs” érintkezővel rendelkező 12VPWR tápcsatlakozó használatát, a partnerek dönthetnek akár a régi jól bevált nyolctűs PCI Express tápaljzatok alkalmazása mellett is.

További érdekesség, hogy a GeForce RTX 4070 várhatóan kétféle változatban érkezhet, már ami a TGP-t illeti: ez egyik 200 W-os, a másik pedig 225 W-os TGP keretet alkalmazhat. Ez alapján eléggé valószínű, hogy a 200 W-os TGP kerettel rendelkező, referencia paraméterekre támaszkodó verziók kapják majd a nyolctűs PCI Express tápcsatlakozókat, szám szerint kettőt, míg a 225 W-os TGP-t alkalmazó példányok a 12VHPWR tápcsatlakozóval érkezhetnek.

Igazából utóbbi esetben is lehetőség nyílik majd a nyolctűs PCI Express tápcsatlakozók használatára, ugyanis a csomagban jelen lesz egy 12VHPWR átalakító kábel, amelynek az egyik végén két darab nyolctűs tápcsatlakozót helyeznek el. Az AIB partnerek persze úgy is dönthetnek, hogy a tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott verziókat is nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval szerelik fel, ami költséghatékonyabb megoldás lehet, már csak azért is, mert így nincs szükség a 12VHPWR tápátalakító-kábel mellékelésére.

A GeForce RTX 4070-es sorozat listaáron érkező tagjai 2023. április 12-én debütálhatnak, majd egy nappal később a tuningolt, drágább verziók is megjelennek, és az összes modell forgalmazása is megindul, legalábbis a korábban kiszivárgott adatok erre utalnak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére