Shop menü

A FRISS INFORMÁCIÓK SZERINT MÉGIS OLCSÓBB LEHET 899 DOLLÁRNÁL A GEFORCE RTX 4070 TI

Néhány napja úgy tűnt, az átnevezett videokártya nagyjából ugyanannyiba kerülhet, mint amennyiért a 12 GB-os GeForce RTX 4080-at adták volna.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A friss információk szerint mégis olcsóbb lehet 899 dollárnál a GeForce RTX 4070 Ti

Néhány napja számoltunk be róla, hogy Kínában néhol már előrendelhetővé vált a január elejére várt GeForce RTX 4070 Ti, ami lényegében a két hónappal ezelőtt bemutatott, de aztán visszavont 12 GB-os GeForce RTX 4080-as videokártya átnevezett változata. Az elsődleges árak alapján úgy tűnt, a GeForce RTX 4070 Ti igazából nem lesz olcsóbb, mint az eredetileg 899 dolláros listaárral beharangozott 12 GB-os GeForce RTX 4080, ám a múltkori beszámoló óta történt némi változás.

Az iparági források szerint az Nvidia ma, azaz 2022. december 29-án közölte az AIB partnerekkel, hogy a GeForce RTX 4070 Ti hivatalos listaára 799 dollár lesz, ami Kínában az aktuális hírek szerint 6499 jüanos árnak felel majd meg. Ezzel lényegében 100 dollárral, azaz 11%-kal olcsóbb lesz, mint a 12 GB-os GeForce RTX 4080, az alapok viszont azonosak maradnak az eddigi információk alapján.

Galéria megnyitása

Ez így összességében nem is hangzik rosszul, ám a bökkenő azt, hogy a termékből nem készül Founders Edition kiadás, így az AIB partnerek által gyártott referencia modellek elérhetőségétől függ, tényleg megvásárolható lesz-e a termék az említett áron. Az Nvidia jellemzően arra szokta kérni az AIB partnereket, hogy minden videokártya-rajt alkalmával készítsenek néhány referencia modellt, amelyek elérhető el listaáron, ám ezeket a példányokat viszonylag hamar el szokták kapkodni, így az MSRP közeli árazás sem él sokáig. Most talán annyiból jobb a helyzet, hogy az AIB partnereknek viszonylag sok idejük, nagyjából két hónapjuk volt a 12 GB-os GeForce RTX 4080 jegelése és a termék átnevezett formában történő piacra dobása között, azaz remélhetőleg egészséges mennyiségű raktárkészlettel várják a rajtot.

Az új videokártya egyébként 2023. január 3-án, a GeForce Beyond rendezvényen mutatkozhat be, majd 2023. január 5-től kezdve kereskedelmi forgalomban is találkozhatunk vele.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére