A Föld a PS3-ra szavaz

A közismert környezetvédő szervezet, a Greenpeace, összeállított egy jelentést, melyben azt vizsgálja, hogy idén mennyire voltak "zöldek" a vezető konzol cégek. Csodák csodájára nem az Xbox a legzöldebb!

A Föld a PS3-ra szavaz

A közismert környezetvédő szervezet, a Greenpeace összeállított egy jelentést, melyben azt vizsgálja, hogy idén mennyire voltak "zöldek" a vezető konzol cégek. Csodák csodájára nem az Xbox a legzöldebb!

A különbségek kihangsúlyozására készítettek egy 1-45-ig terjedő pontozási skálát. Minél magasabb pontszámot kapnak a cégek, annál környezetbarátabbak. A 3 nagy konzolcég pontjai a következőképp alakultak: magasan nyert a Sony, 24/45-tel, második a Microsoft 15/45-tel és igencsak elmaradva kullog a végén a Nintendo 4/45-tel.

Miért érdemel ilyen előkelő helyezést a Sony? A Greenpeace mérgezőanyag kampányfőnöke, Iza Kruszewska azzal magyarázza, hogy jó a kémiai anyag menedzsmentje és jól halad az újrafeldolgozás terén is, hisz ők az első cég az USA-ban akik visszaveszik termékeiket újrahasznosítás céljából.

Ilyenkor persze felmerül a kérdés, hogy szép-szép, de mi van azzal a ténnyel, hogy a PS3 annyi energiát zabál mint egy hűtőszekrény? Kruszewska elismeri ennek az igazát, de hozzá teszi, hogy az energiafogyasztáson túl még rengeteg minden van, amit figyelembe lehet és kell venni. Példaként azt hozta fel, hogy mennyire hasznos a PS és az Xbox processzora. Össze sem lehet őket hasonlítani a Wii-jével. Ugyanis ha épp nem használjuk játékgépünket, lehetőségünk van hozzájárulni fontos kutatómunkához, hisz a hatalmas konzolhálózatban hihetetlen számítási képesség rejlik.

Kijelenthetjük hát, hogy Földanyánk a PS3-at szavazta meg az év konzoljának...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward