A FIFA Manager 14 az utolsó a szériában

Az EA nem ad ki több részt a 2001 óta futó sorozatból.

A FIFA Manager 14 az utolsó a szériában

Az EA Sports beismerte vereségét: régi riválisa, a Football Manager bizonyult az erősebbnek, ezért nem adnak ki több részt a FIFA Manager szériából. Gerald Köhler dizájner a hivatalos blogon megírta, hogy a FIFA Manager 14 lesz a sorozat utolsó darabja.

A széria eljutott arra a pontra, amikor már nagyobb befektetés lenne szükséges ahhoz, hogy újabb részeket adhassanak ki belőle, és az EA úgy döntött, hogy a Football Manager dominanciája miatt már nem érdemes pénzt ölnie a dologba.

"A foci menedzser műfaj ezen a kifinomult szinten rendkívül specializált, és főként két országban játsszák (Anglia és Németország), ráadásul a piacot az elmúlt években kifejezetten egy játék dominálta" - írta Köhler.

Döntésükben az is közrejátszott, hogy rétegpiacról van szó, és a figyelem manapság egyre inkább az online és a mobil játékok felé tendál. Az FM széria jelenleg azon a ponton áll, hogy alkotói valódi újítást csak egy új motorral tudnának elérni, ami nagyon megdobná a költségeket.

Az EA sorozata 2001-ben indult, Angliában korábban Total Club Manager néven futott. A játék ezután évente jelent meg, és a hatodik résztől kezdve kezdték FIFA Managernek hívni.

Köhler azzal zárta sorait, hogy a széria jövője a játékosok kezében van, és abban, hogy továbbra is támogatják-e, annak ellenére, hogy az EA lefújta a meccset.

"Reméljük addig játszotok az FM-mel, ameddig csak lehet, és a rajongói oldalak tovább fejlesztik és javítják a játékot, ahol csak tudják. Köszönjük a lelkesedéseteket, és hogy az évek során támogattatok."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward