A fejlesztők nyílt levélben szólalnak fel a gyűlölködés ellen

Szakszóval cyberbullyingnak hívják azt a fajta zaklatást, ami online történik - a fejlesztők ez ellen szólalnak most fel.

A fejlesztők nyílt levélben szólalnak fel a gyűlölködés ellen

"Nyílt levél a játékos közösségnek

Hiszünk benne, hogy mindenkinek joga van nemtől, szexuális irányultságtól, etnikai hovatartozástól és vallástól függetlenül játszani, kritizálni, és játékokat készíteni anélkül, hogy zaklatnák vagy fenyegetnék. Közösségünk ezen sokfélesége teszi lehetővé a játékok virágzását.

Ha erőszakos fenyegetést vagy verbális bántalmazást láttok a kommentek között Steamen, YouTube-on, Twitchen, Twitteren, Facebookon vagy redditen, kérünk titeket, hogy szánjatok rá egy percet, hogy jelentsétek azt az adott oldalon.

Ha gyűlölködő, zaklató beszédet látsz, nyilvánosan állj ki ellene, hogy ezzel is kellemesebb és élhetőbb hellyé varázsolod a játékosközösséget.

Köszönjük."

Ez olvasható abban a nyílt levélben, amit Andreas Zecher, a Spaces of Play berlini indie stúdió munkatársa fogalmazott meg nemrég, és amit eddig közel kétezren írtak alá, többek között a Ubisoft, az EA, a BioWare, a Crystal Dynamics, a Sony Computer Entertainment, a Microsoft és a DICE munkatársai is. A kiváltó ok egy múlt heti esemény lehet, amikor Anita Sarkeesiant halálosan megfenyegették, ezért el kellett hagynia otthonát. Anita a nők negatív reprezentációjával foglalkozik a videojátékokban, amiről egy sorozatot készít Tropes vs Women címmel, és amit bárki megleshet YouTube-on. Az utóbbi napokban mi is sokat foglalkoztunk rövid híreinkben az esettel. Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a hölgy nézeteivel vagy sem, jó dolog, hogy általa a figyelem közponjátba kerül ez a közösségromboló jelenség. Ugyanis nem csak Anita Sarkeesian jutott hasonló sorsra az elmúlt években.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward