A DualShock 4 és biometrikus szenzorok

A Sony-t egy ideig foglalkoztatta a gondolat, hogy biometrikus érzékelőkkel egészítse ki a DualShock 4-et, de végül elvetették az ötletet.

A DualShock 4 és biometrikus szenzorok

PlayStation 4 tervezéséért felelős Mark Cerny elmondta, hogy volt egy pont a hosszú fejlesztés ideje alatt, amikor azon gondolkodtak, hogy biometrikus érzékelőszalagokat készítsenek a DualShock 4 kontrollerhez. A szenzorok segítségével leolvasható lett volna pl. a felhasználó érzelmi állapota. Az érzékelők a bőr galvanikus ellenállását mérték volna; a csapat nagyon sok dolgot kipróbált, aztán megkérdezték a játékfejlesztőket, hogy tudnák-e hasznosítani az efféle adatokat. Az eredmény az lett, hogy a végső dizájnba végül nem került bele ez a rész, és az egész kontrollert úgy alakították ki, hogy főként az FPS rajongók igényeit vették figyelembe.

Cerny erről a következőket mondta: "A történelem során sokszor hallottuk, hogy a kontrollereink nem ideálisak az FPS-ekhez, ezért biztosak akartunk benne lenni, hogy olyasmit alkotunk, ami sokkal megfelelőbb a műfaj számára. Teszteltük a ravaszok működését és pozicionálását, a nyomás mértékét, amellyel működésbe hozhatóak. Megvizsgáltuk a joystickokat, a holtpontot, megnéztük a homorúságot, domborúságot. Eddig még nem hallottam negatív reakciót."

A Warframe fejlesztője, a Digital Extremes csapata egyenesen beleszeretett a DualShock 4-be, szerintük ez a legjobb kontroller, amit valaha a kezükben tartottak.

Kapcsolódó cikkeink:

Új videó a DualShock kontrollerről

A Quantic Dream és a DualShock 4

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward