A DRAM gyártók csalódtak a Windows 8-ban

A vállalatok azt várták, hogy az új operációs rendszer fellendíti a piacot, de a fellendülésnek egyelőre nyoma sincs.

A DRAM gyártók csalódtak a Windows 8-ban

A DRAM gyártók jelenleg igen komoly bajban vannak, hiszen a raktárkészletek egyre dagadnak, azaz a túltermelés tovább érezteti negatív hatásait. Ennek folyományaként a szerződéses és alkalmi eladási árak már padlón vannak, ami egyáltalán nem tesz jót a gyártóknak, hiszen a kedvezőtlen gazdasági helyzetben amúgy is rendkívül nehéz talpon maradni.

A cégek a Windows 8 rajtja előtt azt várták, hogy a Microsoft új operációs rendszere valamelyest segít majd rajtuk, de egyelőre úgy tűnik, hiábavaló volt a reménykedés. Általában a friss Windows kiadások megjelenésekor a különböző DRAM komponensek iránt megnő a kereslet, ugyanis a PC gyártók újabbnál újabb termékeket dobnak piacra, amelyekhez szükség van a memóriachipekre és a memóriamodulokra, de az átlagfelhasználók is ilyenkor szokták bővíteni konfigurációjuk rendszermemóriáját, így összességében a forgalom érezhetően meg szokott ugrani.

Most ez az ugrás elmaradt. A Windows 8 erőforrás-igénye a Windows 7-hez képest nem növekedett, azaz azoknál a rendszereknél, amelyeken eddig Windows 7 futott, nem feltétlenül indokolt a konfigurációbővítés, ha Windows 8-ra szeretnénk átállni. Ez persze nem is túl meglepő, hiszen régóta padlón vannak a memóriaárak, azaz aki nagyon bővíteni akarta asztali vagy mobil számítógépe rendszermemóriáját, már régen megtehette.

A DRAM és PC gyártók szempontjából probléma, hogy a Windows 8 önmagában nem sarkallja majd a felhasználókat új PC vásárlására, hiszen a Microsoft érvényben lévő promóciójával jelentősen megkönnyítette a Windows 7-ről, illetve a korábbi legális Windows Vista és Windows XP operációs rendszerekről Windows 8-ra történő átállást. Plusz ugye az WIndows 8 erőforrás-igénye sem indokolja új PC vásárlását, legalábbis a felhasználók többségénél ez a helyzet.

A kilátások tehát nem túl rózsásak, így a vállalatok most már csak abban reménykedhetnek, hogy a neves hardvergyártók elkezdik bevezetni DDR4-es DRAM-ra alapozó platformjaikat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward