A Disney felvásárolta a Wideload Games-t

A Disney begyűjtött egy újabb játékfejlesztő stúdiót, ezúttal Alex Seropian cégére, a Wicked Games-re került sor. A megállapodás értelmében, maga Seropian - aki a Bungie egyik alapítótagja is egyben -, is beáll Mickey egér hadseregébe, méghozzá nem is akármilyen pozícióba. Ő lesz a Disney Interactive Studios vezérigazgatója.

A Disney felvásárolta a Wideload Games-t

A Disney begyűjtött egy újabb játékfejlesztő stúdiót, ezúttal Alex Seropian cégére, a Wicked Games-re került sor. A megállapodás értelmében, maga Seropian - aki a Bungie egyik alapítótagja is egyben - is beáll Mickey egér hadseregébe, méghozzá nem is akármilyen pozícióba. Ő lesz a Disney Interactive Studios vezérigazgatója.

Seropian fog felelni a cég összes játékprojektjének "kreatív fejlesztéséért", így például Warren Spector csapatáért, a Junction Point Studiosért, és a brightoni versenyzős játékspecialistákért, a Black Rockért is. Amint azt a 1up-nak adott interjújából megtudhattuk, a cég felvásárlásának ötlete akkor merült fel, mikor a Wideload elkezdett tárgyalni a Disney-vel egy még be nem jelentett játék megjelentetésével kapcsolatosan. A szóbeli tárgyalások során mindkét fél kifejezte érdeklődését a családközpontú multiplayer játékok iránt.

A legújabb Disney stúdió működésében nem történik majd változás, ugyanaz a csapat dolgozik majd tovább a megszokott chicagoi stúdióban. "Mindenki, aki tegnap a Wideloadnál dolgozott, még ma is ott dolgozik, és ezután is így fog tenni." Eddig tehát úgy tűnik, hogy mindkét fél nyert: "Mindenki nagyon izgatott ettől az új lehetőségtől. Nem csak, hogy maraduk Wideload, de mi leszünk a Wideload a Disney erejével és támogatásával a hátunk mögött."

Alex Seropian 1991-ben alapította a Bungie-t Jason Jones-szal, majd 2000-ben eladta azt a Microsoft-nak, amikor azok éppen a Halo-t fejlesztették. Ezt követően 2004-ben letette a Wideload alapköveit, akik azóta kiadtak egy Xbox akciójátékot, a Stubbs-t és készítettek több mini-játékot is, többek között például a Hail to the Chimp-et.

A Disney Interactive jelenlegi legnagyobb projektjei a Split/Second (Black Rock) és a Wii exkluzív Epic Mickey (Spector).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward