A Disney felvásárolta a Lucasfilmet!

...és minden Star Wars jogot!! 

A Disney felvásárolta a Lucasfilmet!

A felvásárlás 4,05 milliárd dollárért történt meg, a Disney a Lucasfilm mellett felmarkolta a LucasArts, az Industrial Light&Magic és a Skywalker Sound tulajdonjogát is. Mostantól fogva az övé minden, ami Star Wars vagy Indiana Jones (többek között).

"Az elmúlt 35 évben az egyik legnagyobb örömet az jelentette számomra, hogy láthattam, ahogy a Star Wars egyik generációról a másikra szállt" - nyilatkozta George Lucas. "Eljött az idő, hogy átruházzam a Star Warst az új generáció filmkészítőire. Mindig is hittem benne, hogy a Star Wars túlmutat rajtam és fontosnak éreztem, hogy még az én életemben megtörténjen a változás."

A nagy bejelentéssel együtt arra is fény derült, hogy már dolgoznak egy új Star Wars filmen, mely 2015-re várható. George Lucas nem vonul teljesen vissza, marad mint tanácsadó, az új Lucasfilm elnök pedig Kathleen Kennedy lesz, vagyis már lett.

"Biztos vagyok benne, hogy a Lucasfilm Kathleen Kennedy irányítása alatt, a Disney szervezetében elfoglalt új otthonában sokáig fog még virágzani és számos új generációt szórakoztat tovább" - tette még hozzá Lucas.

Nem ez az első alkalom, hogy a két cég együttműködik, a Disney vidámparkokban már több évtizede szerepelnek Star Wars és Indiana Jones témájú attrakciók. Disneyland éppen tavaly frissítette a Star Tours látványtúráját 3D elemekkel és az első három résszel kapcsolatos újdonságokkal.

Ami viszont minket igazán érint, hogy mi lesz a játékokkal és a LucasArts-szal! A cég képviselői annyit mondtak, hogy egyelőre nincs bejelentenivalójuk, minden megy a megszokott kerékvágásban, de izgatottak a Disney által hozott új lehetőségek miatt. Ami a 3rd party megállapodásokat és projekteket illeti, semmi változás. Az EA és a BioWare nem kommentált az SWTOR kapcsán.

A befektetőknek tartott konferencián a Disney fejes Robert Iger azt nyilatkozta viszont, hogy jobban fókuszálnak majd a közösségi és mobilos játékokra, mint a konzolosokra. Ez persze nem jelenti azt, hogy a cégnek nem lesznek a Star Wars 1313-hoz hasonló nagyobb kaliberű projektjei. Feltehetően több lesz viszont az Angry Birds Star Wars-hoz hasonló termékekből...

A Disney maga is vállalkozik még nagyobb játékprojektekre, gondoljunk csak az Epic Mickey játékokra, vagy a Split/Secondre. Igaz utóbbinak később bezárták a fejlesztő stúdióját (Black Rock Studio).

A rideg tényektől és az üzleti nézőponttól függetlenítve magunkat, mint Star Wars rajongók elég furcsán érezhetjük magunkat, hisz a Disney-ről sokminden eszükbe jutott eddig, de komoly Star Wars filmek és játékok biztos nem. Ha készül is az új film, miről fog majd szólni? Mennek tovább a könyvek szerint? Mert ha Thrawn főadmirálist akarják előkapni, azzal rendesen a véknyába vágnak a nagy rajongóknak... Azt már könnyeben el tudjuk képzelni, hogy Leia és Han poronttyaival jönnek majd filmek, ez viszont nem biztos, hogy jó irányba vinné a franchiset.

A mém gyárosok természetesen már ezerrel beindultak a témán felbuzdulva, amint azt a fenti Miki-Vader képből is láthatjátok... meg a lenti... á, hagyjuk is inkább a magyarázatot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward