A Crytekhez kerültek a Vigil tagjai

A THQ árverésén a Vigil senkinek sem kellett és a stúdió megszűnt, de tagjai szerencsére nem maradtak munka nélkül.

A Crytekhez kerültek a Vigil tagjai

A THQ bezárása után a játékai szétszóródtak a szélrózsa minden irányába és olyan kiadókhoz kerültek, mint a Sega vagy a Ubisoft. Az egyetlen stúdiójuk, ami sokak csodálkozására gazda nélkül maradt a Darksiders fejlesztője, a Vigil Games volt. Volt pár pletyka ugyan arról, hogy a Bayonetta fejlesztője, a Platinum Games érdeklődik irántuk, de a csapat nagy része, David Adams menedzser és társtulajdonos, valamint 35 munkatársa végül a Cryteknél kötöttek ki, méghozzá az új, Austinban nyíló stúdióban, amely a cég első amerikai stúdiója lesz.

Az új csapat élére Adams kerül, aki izgalmasnak tartja, hogy olyan cégnél dolgozhat, ahol az ipar legnagyobb tehetségei közül is sokan megfordulnak. Szerinte a stúdió indulása a Crytek elkötelezettségét mutatja az iránt, hogy továbbra is változatos és minőségi tartalmakat juttassanak el a játékosokhoz világszerte.

A Crytek nagyfőnöke, Cevat Yerli is izgatottan várja, hogy elkezdődjön a munka az új, stratégiailag fontos elhelyezkedésű stúdióban Adams és tapasztalt fejlesztőkből álló csapata számára, akik a CryENGINE technológia segítségével páratlan dolgokat fognak alkotni. "A Cytek kapcsolata a játékosokkal és az üzletfelekkel mindig különleges volt Észak Amerikában, ezért természetes lépés volt, hogy az új fejlesztőcsapat az USÁ-ban indul" – nyilatkozta Yerli.

A Cryteknek ezen kívül még Németországban, Ukrajnában, Magyarországon, Bulgáriában, Dél-Koreában, Nagy Britanniában, Kínában és Törökországban van stúdiója.

A kérdés már csak az, hogy a régi-új Vigil folytatni fogja-e a munkát a Crawler kódnevű projekten, amely lehet, hogy a Darksiders 3-at takarja. A Crytek a múlt heti THQ aukción a Homefront jogait is megvásárolta 544 218 dollárért, ezt a játékot ők maguk fejlesztik, azt még nem lehet tudni, hogy saját maguk fogják-e kiadni, vagy keresnek hozzá valaki mást.

Lesz-e Darksiders 3?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward