A Crytek beolvasztotta a Free Radicalt

Még tegnap felröppent a pletyka, hogy a Crytek megvásárolta a csődbe ment Free Radical Design-t. Nos, a hírek igaznak bizonyultak, már át is nevezte a Nottinghami TimeSplitters fejlesztőket 'Crytek UK'-ra.

A Crytek beolvasztotta a Free Radicalt

Még tegnap felröppent a pletyka, hogy a Crytek megvásárolta a csődbe ment Free Radical Design-t. Nos, a hírek igaznak bizonyultak, és már át is nevezték a nottinghami TimeSplitters fejlesztőket "Crytek UK"-ra.

A frankfurti (Németország) központú fejlesztő cég elmondása szerint a FRD-t hamarosan "beintegrálják a Crytek hálózatba".

"Nagyon izgatottak vagyunk, most hogy továbbterjeszkedtünk az Egyesült Királyságba is, méghozzá egy ilyen tapaszalt és tehetséges gárdával." -mondta a Crytekes Avni Yerli. "A Free Radical Design egy ajándék a cégünknek és kultúrájának, nézzük csak meg. hogy eddig is milyen minőségi játékokkal álltak elő. Ez a csapat a mi hálózatunkkal és a CryEngine technológiával mágnese lesz a legjobb tehetségeknek a Brit-szigeteken".

A felvásárlásnak köszönhetően 43 állást mentettek meg, ami egy nagyon jó dolog. A cég átnevezése már egy más kérdés, ez azért igencsak megsebezheti egy csapat identitását (mondjuk várható volt, hogy meglépik). A fenti dicsőítés mellett jó eséllyel azért is ruháztak be az RFD-be, mert szükségük volt tapasztalt PS3 programozókra, várhatóan lépnek majd valamit a Sony konzolja felé is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward