A Cooler Master standja is zsúfolt volt

Új fülhallgató, új folyadékhűtő szett és új billentyűzet is lapult a gyártó standján, sőt, érdekes számítógépház modokat is bemutattak.

A Cooler Master standja is zsúfolt volt

A Cooler Master kínálata meglehetősen színes volt, ugyanis többféle kategóriában is találkozhattak újdonságokkal az érdeklődők. Bemutattak például egy érdekes fülhallgatót, amely a Resonar nevet viseli, és a 45-55 angol font közötti árkategóriában próbál szerencsét.

A fülhallgató négy érintkezővel ellátott TRRS 3,5 milliméteres csatlakozót kapott, ami több okostelefonnal és noteszgéppel is kompatibilis, de a csomagban lapul majd egy kiegészítő adapter is, ami a négy érintkezővel ellátott csatlakozót szabványos 3,5 milliméteres jack audió csatlakozókon keresztül kapcsolja a rendszerhez. A fülhallgatók külső felén tárcsa alakú szabályzók is helyet kaptak, amelyekkel a basszust, illetve a hangerőt lehet állítani. Ötletes megoldás.

A fülhallgató mellett egy különleges folyadékhűtő rendszert is megmutattak a vállalat illetékesei, ami a Nepton 120XL típusjelzést viselte. A kétventilátoros újdonságot hivatalosan még nem jelentették be. A termék alapjait tekintve a Nepton 140XL koncepcióját követi, amit már kereskedelmi forgalomban is meg lehet vásárolni.

A Cooler Master lépése, hogy a kétventilátoros 140 milliméteres hőleadó radiátornak elkészítették a kétventilátoros 120 milliméteres kiadását, egy okos döntés, ugyanis a 120 milliméteres hőleadó radiátor sokkal több számítógépházzal kompatibilis, így szélesebb körben lehet alkalmazni. Könnyen lehet, hogy hamarosan a Nepton 280L kistestvére is megérkezik.

A klaviatúrák rajongói sem maradtak újdonság nélkül, ugyanis a standon a Novatouch billentyűzetet is meg lehetett tekinteni, sőt, ki is lehetett próbálni. Ennek a terméknek az a különlegessége, hogy ugyan mechanikus billentyűzetnek minősül, mégsem klasszikus Cherry MX kapcsolókat használ, hanem speciális, elektro-kapacitív megoldásokat, amelyek a Topre műhelyében készültek – ezekről a CES alkalmával már részletesebben is írtunk. Az eltérő technológia ellenére a billentyűk felső része kompatibilis a Cherry MX mechanikára való billentyűgombokkal, így az egyedi megoldások a Novatouch modellre is továbbvihetőek.

Maga a billentyűzet tehát mechanikus elven üzemel, mégis másféle felhasználói élményt kínál, mint a Cherry MX alapú megoldások. A Cherry MX Brown mechanikához hasonló karakterisztikával rendelkező Topre billentyűk ugyan gumikupolával biztosítják ellenállásuk nagy részét, mégis jól használhatóak. Az érzet a membrán alapú billentyűkéhez hasonlít, de az ezekre jellemző "ragadósság" itt nem tapasztalható. A speciális billentyűk mind lenyomáskor, mind felengedéskor halkabbak, mint Cherry MX sorozatú társaik – ez sokak számára lehet jó hír.

A standon néhány egyedi számítógépház mod is jelen volt, amelyek között a bit-tech.net egyik fórumozójának büszkesége, a 2013-as év díjnyertes alkotása, a Skyline GT-R számítógépház is jelen volt, ami Cosmos II alapokra támaszkodott. A másik két mod, amelyek a Project Imagination ROG, illetve a Sabertooth nevet viselték, szintén igényesen megépített alkotások benyomását keltették.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward