93 000 PSN/SOE felhasználói fiókhoz fértek hozzá

Bár ezt sokan úgy kommunikálták le, hogy meghackelték a Sony új biztonsági rendszerét, a valóság sokkal egyszerűbb.

93 000 PSN/SOE felhasználói fiókhoz fértek hozzá

A Sony bejelentette, hogy hackerek 93 ezer felhasználói fiókhoz fértek hozzá a rendszereiken. Ezekből 60 ezer PlayStation Network / Sony Entertainment Network fiók volt, 33 ezer pedig Sony Online Entertainment fiók (ez az összes létrehozott fiók 0,1%-a).

A hackerek egy másik oldal adatbázisát ellopva próbálkoztak ezeken a rendszereken, azt kihasználva, hogy a felhasználók hátha több oldalon is ugyanazt a jelszót használják, mint máshol. 93 000 esetben szerencséjük volt, de a gyanús aktivitás (sűrű jelszópróbálkozások) miatt a Sony azonnal zárolta ezeket a fiókokat és küldött mindenkinek egy levelet, hogy változtassa meg a jelszavát. Csak egy nagyon kis része mutatott ezen fiókoknak aktivitást a lezárás előtt, ezeknél ha költekezés is történt, akkor a felhasználó visszakapja majd az elköltött pénzmennyiséget (pl. ha volt feltöltve pénz a PSN Store accára). Bankkártya információkhoz így nem lehet hozzáférni, így senkinek sem kell aggódnia.

A Sony kihasználva az alkalmat újra felhívta minden felhasználójának a figyelmét arra, hogy mennyire fontos, hogy különböző rendszerekre egyéni, nehezen kitalálható jelszavakat találjanak ki, pont az ilyen támadások kivédése ellen. Hiszen aki ugyanazt a jelszót használja mindenhol, az nagyon pórul járhat, ha az az egy jelszó valahogy kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward