60 millió példányt szállítottak ki a GTA 5-ből

A kiadó viszont a legutóbbi negyedévben így is veszteséges volt.

60 millió példányt szállítottak ki a GTA 5-ből

Befutott a Take-Two pénzügyi évének harmadik negyedéves beszámolója, amiből bizony kiderül néhány eléggé érdekes dolog. Elsőként például az, hogy a Grand Theft Auto 5-öt már 60 millió példányban szállították ki a boltokba, minden platformot beleértve - digitális értékesítésekről nem esik szó itt. Ezzel párhuzamosan a GTA Online is termeli a profitot, az ünnepi szezonban a játék rekord bevételt termelt, és a kiadó várakozásai szerint ez csak erősödni fog a következő három hónapban.

Az utóbbi időszak második legsikeresebb játéka az NBA 2K16 volt, amiből 6 millió példányt szállított ki a kiadó, és egyébként az előző részhez képest 72%-kal több eladást produkál, valamint a mobilos verzió értékesítései is növekedtek 60%-kal.

Ami a jövőt illeti: a Take-Two megerősítette, hogy mind a Mafia 3, mind pedig a Battleborn megjelenik a 2017-es üzleti évben, ami április 1-től kezdődik. A Mafia 3-at egyébként korábban is már áprilisra pletykálták, míg a Battlebornnal kapcsolatban nincs további információnk. Ezen kívül Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója elmondta, hogy legalább egy teljesen új cím még készül a kiadó berkein belül, illetve több más, egyelőre be nem jelentett játék is fejlesztés alatt áll.

Ezzel együtt a Take-Two továbbra is egy furcsa cég, ugyanis a komoly számok ellenére rendszeresen képes veszteséget termelni - tulajdonképpen szinte mindig, ha a Rockstar éppen aktuális játéka már valamennyire kifutóban van. Ennek megfelelően a december 31-gyel lezárult üzleti negyedévben 414 millió dollár bevétel mellett 42,4 millió dollár nettó veszteséget könyvelhetett el a kiadó - ez tavaly ilyenkor rendre 531 millió dollár bevétel, és 40 millió dollár nyereség volt.

A kiadó közölte, hogy a veszteség részben annak is tudható be, hogy 71 millió dollár értékben hajtottak végre átszervezéseket a cégen belül, ugyanakkor 25 millió dollár értékű adókedvezményeket is kaptak, ami viszont pozitív dolog.

Érdekes, hogy a digitális értékesítések már a kiadó bevételének 44%-át, azaz 213 millió dollárt tettek ki, ami tavalyhoz képest egészen elképesztő, 45%-os növekedést jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward