6 GB-nyi VRAM-ot kapott az ASUS GTX 780 STRIX

Az új videokártya különleges hűtéssel, valamint a szokásosnál kétszer több fedélzeti memóriával rendelkezik, és rögtön kétféle kiadásban is elérhető lesz.

6 GB-nyi VRAM-ot kapott az ASUS GTX 780 STRIX

Az ASUS egy új GeForce GTX 780-as videokártya piacra dobására készül, ami több szempontból is különleges lesz. A GeForce GTX 780 STRIX névre hallgató modell természetesen most is 2304 CUDA maggal gazdálkodó GK110-es GPU köré épül, amihez a 384-bites adatsínen keresztül ezúttal nem 3 GB-nyi, hanem 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik.

A kétféle kivitelben érkező újdonság – amiből szokás szerint egy referencia órajeleken és egy megemelt órajeleken ketyegő változat is készül – DirectCU II-es hűtést kapott, ami esetenként akár teljesen hangtalanul is működhet. A kétventilátoros megoldás üresjáratban, alacsony GPU terhelés alkalmával – megfelelő GPU hőmérséklet esetén – nem pörgeti majd két légkeverőjét, ám ahogy egyre forróbbá válik a helyzet, azaz ahogy emelkedik a GPU terhelése, a ventilátorok is csatasorba állnak.

A pofás videokártya két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel érkezik, és még SLI támogatással is rendelkezik. Az egyelőre nem derült ki, hogy az újdonság pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, illetve várható végfelhasználói ára is rejtély – egyelőre.

Az ASUS későbbre ígért bővebb tájékoztatást az újdonsággal kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward