48. heti rövidhírek RELOADED^2

Pletyka: Jön PC-re a fable 2, Rage, felturbózott Donkey Kong Wii-re.

48. heti rövidhírek RELOADED^2

Fable 2 (Xbox 360, PC?):

Jó hírünk van a PC-hez hű játékosközönségnek, ugyanis az idei év egyik legjobb akció RPG-je, a Fable 2 minden valószínűség szerint ellátogat hozzájuk is. Nem olyan rég jelent meg egy német gamer oldalon, a Gamonán a hír, hogy megtudták egy meg nem nevezett Lionhead-es belsőstől, hogy a játékot 2009. február 15-ére tervezik kiadni. A hír nem meglepő, mivel akit igazán érdekelt a játék (és van X-box konzolja) az már nagyrészt megszerezte magának a Fable 2-t. Mint tudjuk nem túl sok munka X-box-ról átportolni a játékot PC-re, így igencsak megéri utólag kiadni Windows-ra is, még ha csak néhányszázezer fogy is majd belőle (ezért nem aggódnánk túlságosan a Gears of War 2 miatt sem).

Rage (Ms Windows, MAC OS X, Linux, Xbox 360, PS3):

Az id Software (Wolfenstein, Doom, Quake) által fejlesztett FPS-t, a Rage-et még 2007 augusztusában jelentették be a QuakeCon-on. Az EA fogja majd kiadni a játékot, amelyről azóta számos videó és screenshot látott már napvilágot.

A játék erőssége a motorja, az id Tech 5-ös, melyet a Doom 4-hez is terveztek használni. A látványra tehát nem lehet panasz (már technikailag, mert amilyen szörnyek elénk tárulnak, azok nem nevezhetőek épp szemet gyönyörködtetőnek.. :) ).

Ami pedig a világot és a sztorit illeti, mit is mondhatnánk... milyen is... ja igen, poszt apokaliptikus, mert azt még mindig nem lehet megunni (2008-2009 játék divatja: világvége)! Ezt a példányt sziklás kanyonok és Mad Max-es hangulat jellemzi. Lesz nagy fegyverválaszték, járgánynak meg egy buggy. Kell ennél több? Hasonlíthatnánk még talán a Half-Life 2-höz és Borderlands-hoz, de a Rage leginkább a kettő közé passzol. Nem annyira lineáris mint az előbbi, de annyi szabadságot sem ad mint az utóbbi. Miközben a játék végigvezet minket a történeten ad annyi lehetőséget, hogy elmenjünk portyázni, versenyezni és harcolni amúgy Twisted Metalosan(car combat).

Így hát akármennyit is kaptunk idén a világvégéből, be kell látnunk, hogy ez a játék is ígéretesnek tűnik, világa és hangulata pedig elsőre ránézésre magával ragadónak hat, talán még másodikra is. A megjelenés dátumát egyelőre homály fedi, de tekintve az első bejelentés idejét, már remélhetőleg nincs túl messze.

Donkey Kong Jungle Beat (Nintendo GameCube, Wii):

Az elsőként 2004. december 16-án megjelent játék most kap egy alapos grafikai "fröccsöt" és kiadják Wii konzolra is.

A képeket elnézve azért el tudunk képzelni ennél szebbet is, de kétségtelenül jobban néz ki valamivel a játék. Elméletileg kapott néhány új pályát, és módosítottak néhány régit. Mindenesetre a játékélmény valószínűleg jobb lesz, mint az a jó öreg GameCube-on volt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward