40 W-os LED vaku az STMicroelectronicstól

A mobiltelefonos fotózás kapcsán egy örök dilemma a gyártók számára a vaku megoldása: a mai készülékekbe beépíthető lenne a xenon vaku, de ekkor a fogyasztás új dimenzióba lép, továbbá egy rettentő hasznos funkció is kiesik, mégpedig a zseblámpa.i

40 W-os LED vaku az STMicroelectronicstól

A mobiltelefonos fotózás kapcsán egy örök dilemma a gyártók számára a vaku megoldása: a mai készülékekbe beépíthető lenne a xenon vaku, de ekkor a fogyasztás új dimenzióba lép, továbbá egy rettentő hasznos funkció is kiesik, mégpedig a zseblámpa.

A megoldást az STMicroeletronics szállíthatja majd, ugyanis olyan LED alapú vakut fejlesztettek ki, ami elképesztő teljesítményre képes, de ugyan akkor ha zseblámpára van szükségünk, akkor sem okoz csalódást. Az STCF04 névre hallgató modul egy, a cég által szuperkondenzátorként bemutatott megoldás segítségével éri el a kívánt eredményt. Ez a nagy kapacitású és áramerősségű kondenzátor az akkumulátorról 2 wattot felvevő LED-et akár 20x erősebbé teheti egyetlen villanás idejére. De nem muszáj minden erejét bevetni, mivel vaku üzemmódban 8 fokozatban lehet állítani a fényerőt, zseblámpaként pedig 12 szintből választhatunk.

A xenon vakuval szemben felhozható még előnyére a mérete is, és a költségei is, ez mindössze 3 mm helyet foglal, így szinte bárhol lehet a hátlapon, valamint mindössze 2 dollárjába fáj a gyártónak, ami persze ilyen szinten többszöröse a hagyományos megoldásnak, de a xenonhoz mérten csak töredéke annak. A tömegtermelés az STMicroeletronics elmondása szerint még ebben a negyedévben beindul, vagyis végtermék képében akár már az ősszel megjelenhet, ha a készülékgyártók is látnak benne fantáziát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward