40-fős csatákkal és 60fps-sel jön a Star Wars: Battlefront

Összeszedtük, amit jelenleg tudni lehet a játékról, és persze itt van a teljes bemutatkozó előzetes is!

40-fős csatákkal és 60fps-sel jön a Star Wars: Battlefront

A hétvégén bemutatkozott a Star Wars: Battlefront, és többeknek már lehetőségük is adódott kipróbálni a játékot. Ennek megfelelően megtudtunk számos információt, amik alapján úgy tűnik, hogy habár némileg hasonlít majd az anyag a Battlefield-játékokhoz, itt azért jóval többről van szó egyszerű modnál. Eleve eltűnnek a Battlefield 64-fős harcterei, ehelyett legfeljebb 40-en eshetünk egymásnak. A Battlefront alapvetően a klasszikus trilógia idején játszódik majd, ennek megfelelően választhatunk a Lázadók és a Birodalom között.

A Battlefront többféle karakterosztályt vonultat fel, melyek közül néhányat már az előzetesben is láthatunk - az egyik például jetpacket használ, míg a másik egy hordozható erőteret rak le, amivel megvédi társait. Akció közben bármikor válthatunk majd az FPS és a TPS nézetek között, a karaktereink felszerelését és külsejét pedig bizonyos mértékben testre szabhatjuk majd. Patrick Bach, a DICE vezetője elmondta, a játékosok igénylik, hogy egy bizonyos határig szabadon állíthassák össze karakterüket például több idegen faj kombinációjából, és szerinte ez még illeszkedik a Star Wars-univerzumba is. Azonban olyan karakterek is játszhatók lesznek, mint Darth Vader, vagy Boba Fett, akik önmagukban képesek lehetnek megfordítani egy-egy csata kimenetelét. Az ő kinézetükön is állíthatunk majd, de erősen korlátozott mértékben - nem aggathatunk például rózsaszín köpenyt Vader nagyúrra.

Galéria megnyitása grid_on

A készítők alapvetően a földi és járműves harcra koncentrálnak, így például vezethetőek lesznek olyan ikonikus lépegetők is, mint az AT-ST és az AT-AT. A különálló űrharc ezúttal kimarad, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem repkedhetünk majd, az X-Wingek, TIE Fighterek és akár a Millenium Falcon pilótafülkéjébe is beülhetünk egy kis kergetőzős lövöldözés erejéig, ezek a légi ütközetek azonban a Battlefieldhez hasonlóan simán a légkörben zajlanak majd, nem az űrben.

A Battlefrontban nem lesz klasszikus értelemben vett egyjátékos történet, ehelyett különböző "bevetéseken" vehetünk részt akár egyedül, akár kooperatívan. Hogy ez pontosan miként fog működni, az egyelőre nem tiszta, de ha tippelnem kéne, akkor a Titanfallhoz hasonlóan. A lényeg tulajdonképpen az, hogy a játék teljes mértékben működni fog botokkal is, így tehát nem kell online lennünk egy kis lövöldözéshez. Sőt, amikor offline indulunk bevetésekre, akkor elérhető lesz az osztott képernyő, így a kanapéról egy barátunkkal vethetjük bele magunkat az akcióba.

Ami a bolygókat illeti, egyelőre a Hoth, a Tatooine és a Sullust biztos, valamint az is, hogy két héttel az új film bemutatója előtt érkezik majd egy ingyenes DLC, ami behozza az friss előzetesben is látott sivatagos Jakku planétát. Az előrendelők egyébként ezt a DLC-t mindenkinél hamarabb, december 1-jén kapják meg, mindenki másnak december 8-ig kell várni.

A végleges játék természetesen számos játékmódot vonultat majd fel, némelyiket kisebb játékosszámmal, szűkebb pályákon. A DICE azt is megerősítette, hogy a Battlefront mindkét konzolon 60fps-sel fut.

Végül pedig következzen a teljes bemutatkozó előzetes:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward