32 GB szabad tárhelyet igényel a Windows 10 May 2019 Update

32 GB szabad tárhelyet igényel a Windows 10 May 2019 Update

A Windows 10 következő nagy frissítőcsomagja, amely a Windows 10 May 2019 Update nevet viseli, várhatóan május végén válik elérhetővé a publikum számára, amennyiben minden a tervek szerint alakul. A csomagot már tesztelik a Windows Insider Program résztvevői, és nemrégiben rá is bukkantak egy kellemetlen hibára, ami miatt módosulhat a hordozható adattárolók betűjele, sőt, bizonyos esetekben még a belső adattárolóké is.

Azóta kiderült egy újabb érdekesség az új csomaggal kapcsolatban. Míg az előző, októberi frissítés esetében a 32-bites kiadás 16 GB-nyi, a 64-bites változat pedig 20 GB-nyi szabad tárhelyet az adott rendszeren a sikeres tiszta telepítés érdekében, addig a Windows 10 May 2019 Update esetében ez az érték már 32 GB-ra nőtt, vagyis igen jelentősen emelkedett. A komoly tárhelyigényre egyelőre nincs hivatalos magyarázat, ám a változás asztali fronton összességében nem okozhat túl nagy gondot, hiszen az egyre csökkenő SSD árak miatt kevesen használhatnak 64 GB-os SSD-t, valamint a 128 GB-os modelleket is sokan nagyobbra váltották már. A tárhelyigény növekedése egyébként nem csak itt, hanem a modern játékoknál is tetten érhető, ahol egy-egy patch nem ritkán több 10 GB-nyi tárhelyet igényel.

Egyéb hardverkövetelmények terén nincs változás, azaz processzorból legalább egy 1 GHz-es példányra lesz szükség, ami kompatibilis az x86-os vagy az x64-es utasításkészlettel, de ezzel együtt PAE, NX és SSE támogatással is rendelkezik. Rendszermemóriából a 32-bites szoftvernél legalább 1 GB, a 64-bitesnél pedig legalább 2 GB szükségeltetik. GPU terén asztali fronton legalább DirectX 9 támogatással rendelkező megoldás kell, amt nem nehéz teljesíteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap