3 TB-os külső merevlemezek: a Seagate az első

A Seagate piacra dobta a világ legnagyobb adattároló kapacitással rendelkező asztali 3,5 hüvelykes külső merevlemezét, amely a gyártó GoFlex Desk sorozatában kap helyet. A 3TB-os adattároló kapacitást kínáló újdonság megváltás lehet a helyhiánytól küzdő felhasználók számára, igaz, USB 2.0-s kapcsolaton keresztül nem lesz majd egyszerű megtölteni tartalommal a terméket a karcsú adatátviteli sebesség miatt. A gyártó külön bővítő csomagokat is kínál a rendszerhez, amelyek segítségével az USB 2.0-s kapcsolat helyett USB 3.0-s vagy akár FireWire 800-as protokollt is használhatunk. A szerkezet alap esetben 150 cm-es USB 2.0-s kábellel éss USB 2.0-s csatolófelülettel érkezik.

3 TB-os külső merevlemezek: a Seagate az első

A Seagate piacra dobta a világ legnagyobb adattároló kapacitással rendelkező asztali 3,5 hüvelykes külső merevlemezét, amely a gyártó GoFlex Desk sorozatában kap helyet. A 3TB-os újdonság megváltás lehet a helyhiánytól küzdő felhasználók számára, igaz, USB 2.0-s kapcsolaton keresztül nem lesz majd egyszerű megtölteni tartalommal a karcsú adatátviteli sebesség miatt. Pont ezért a gyártó külön bővítő csomagokat is kínál a rendszerhez, amelyek segítségével az USB 2.0-s kapcsolat helyett USB 3.0-s vagy akár FireWire 800-as protokollt is használhatunk. A szerkezet alap esetben 150 cm-es USB 2.0-s kábellel és USB 2.0-s csatolófelülettel érkezik.

A gyártó a 3,5 hüvelykes formátumú újdonsággal kapcsolatban igen szűkszavú közleményt adott ki. A külső hdd-t adataink biztonságos tárolására használhatjuk, sőt, rendszermentéseket is tárolhatunk rajta, amelyek elkészítésében a mellékelt Memeo szoftver segít, méghozzá 192-bites AES kódolás alkalmazásával.

Maga a külső egység egy fekete házban kap helyet, amelynek oldala perforált a jobb szellőzés érdekében. A ház 158 x 124 x 44 mm-es mérettel bír, súlya pedig nem kevesebb, mint 1,08 Kg. Természetesen merevlemezzel együtt. A 3TB-os adattároló kapacitást kínáló egység szállítása már megkezdődött. A szerkezetet Windows XP/Vista és Windows 7, valamint Mac OS X 10.4.9-es vagy újabb operációs rendszerekkel egyaránt használhatjuk. A 3TB-os újdonságért 250 dollárt kérnek majd el az üzletekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward