29 colos LG egybegép 21:9-es képaránnyal és TV tunerrel

Az LG ütős "kis" egybegépe nem csak asztali számítógépként, hanem önálló televízióként, illetve 29 colos monitorként is helyt áll.

29 colos LG egybegép 21:9-es képaránnyal és TV tunerrel

Az LG korábban már bemutatott egy olyan monitort, ami 21:9-es képaránnyal büszkélkedik - ez volt az EA93-as modell. A gyártó most ennek a terméknek a paneljét használta fel annak érdekében, hogy egy vonzó, televízióként is működő egybegépet építsen.

LG V960: az egybegép, ami monitorként és önálló televízióként is használható

A V960-as újdonság egy igen érdekes megoldás, amelynek a talpába rejtették a PC komponenseket, és a TV tunert. A televízió funkció természetesen a PC-s alrendszertől függetlenül üzemel, azaz akkor is működik, ha a PC-s komponensek éppen ki vannak kapcsolva.

Az új egybegép egy 29 colos képátlójú, 21:9-es képaránnyal rendelkező IPS LCD panelt alkalmaz, amely mögött LED-es háttérvilágítás teljesít szolgálatot. A 2560 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő panel 178 fokos függőleges, illetve 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál, képe pedig színhű, éles és jó minőségű.

A talpazatba rejtett PC-s részleg egy Core i5-ös sorozatú processzort rejt, amelyhez némi DDR3-as rendszermemória és egy GeForce GTX 640M típusú mobil videokártya társul. Mivel a rendszer IGP-t és diszkrét videokártyát egyaránt tartalmaz, így valószínűleg az Nvidia Optimus technológiájában rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak. Ha szeretnénk, a PiP (kép a képben) funkció jóvoltából munka közben is nézhetjük kedvenc televíziós adásunkat, majd ha végeztünk az aznapi feladatokkal, a PC kikapcsolása után akár teljes képernyőn is élvezhetjük az adott műsort. A PiP mellett osztott képernyős mód is rendelkezésre áll, sőt, a kijelző 16:9-es és 5:9-es módban is üzemel - előbbi a HD műsorfolyamok, utóbbi pedig a videó bemenetre csatlakoztatott okostelefonok miatt fontos. A TV Tunerrel ellátott egybegép tehát önálló televízióként is helytáll, sőt, a HDMI videó bemenet és az MHL támogatás jóvoltából akár "egyszerű" monitorként is használható.

A 29 colos IPS LCD panel felhasználásával egy TV tuneres monitor is érkezett

Az LG a V960-as egybegép mellett egy olyan monitort is bemutatott, amely szintén a fentebb említett IPS panelre alapoz és ugyancsak rendelkezik beépített TV Tunerrel, viszont egybegép funkcionalitást már nem kínál. Ez a modell is használható különálló monitorként, ugyanis a HDMI videó bemenet és az MHL támogatás itt is rendelkezésre áll, sőt, extraként még egy DisplayPort videó bemenetet is kapunk.

A V960-as egybegép ára konfigurációtól függően 1300 dollártól 2020 dollárig terjed, míg a TV Tunerrel ellátott monitorért nagyjából 600 dollárt kérnek majd el. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy Európában mikor lesz kapható a két újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward