25 éves az Ubisoft! Nagy bejelentések a konferencián

Új Brothers in Arms, Far Cry és Driver vár ránk a jövőben, sok egyéb cím mellett.

25 éves az Ubisoft! Nagy bejelentések a konferencián

I. oldal

Negyed évszázados az Ubisoft, úgyhogy egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy mi lesz a fő motívuma az előadásnak. Nagy bánatunkra ez miatt mellőzték Joel McHale-t is, aki az utóbbi években vezette az Ubisoft előadásait, pedig a poéngyáros mindig egyedivé tette a showt.

Helyette Michel Ancel nyitott az első játékkal, egy olyannal, amit már tavaly is láthattunk, de most nagyon aktuálissá vált. A Rayman Origins jön az összes fontosabb konzolra ősszel, és még most is olyan szórakoztatónak tűnik, mint anno. Gyönyörű, rajzolt karakterek és helyszínek és hamisítatlan platform élmény vár ránk a rövid bemutató alapján. Sajnos a Beyond Good and Evil 2-ről mélyen hallgatott Ancel, egy későbbi beszélgetésben is csak annyit mondott, hogy, igen, majd lesz, a következő generációs konzolokra. Hát… az még messze van (bár ki tudja, lehet ő tud valamit amit mi nem).

Bár nem Joel vezette a műsort, az Ubisoft szeretett volna vicces maradni, ezért Ancel helyét Aaron Priceman vette át a cégtől aki több-kevesebb sikerrel próbált humoros lenni. Tőle függetlenül nagyon ötletesek voltak azok a videók, amik egy-egy bemutatásra kerülő játékot mutattak be úgy, mintha 25, 20, stb. évvel ezelőtt készültek volna. Az első a sorban a Driver volt, amiben kis színes kockák versenyeztek egymással, majd kaptunk egy normális trailert is. Túl sok újdonság persze nem volt benne, a játék már csúszkál egy ideje, így minden lényegi dolgot tudunk.

Ami ezután következett már sokkal figyelemfelkeltőbb volt. „A barátnőd eltűnt, egy szigeten vagy, és rajtad kívül mindenki be van kattanva…” – vezette fel Dan Hay az Ubisoft Montreltól a következő játékot, majd jött egy kis gameplay: gyönyörű növényzet, óriási látótávolság, tempós akció, érdekes történet, és mindennek a végén a felirat: Far Cry 3! A második rész egy kicsit csalódás volt a sok üresjárat miatt, de az új epizód az eddig látottak alapján kárpótol majd minket. Semmiképpen se hagyjátok ki a videót.

A Far Cry bemutató után a Gearbox-tól vette át a terepet Randy Pitchford (aki nem emlékszik rá, a cég igazgatója pl. a Duke Nukem Forever késését bejelentő videóban is benne volt). Mesélt egy kicsit arról, hogy mennyire szeretik a második világháborús játékokat, és hogy valószínűleg fognak is majd hagyományos Brothers in Arms játékot csinálni (óriási taps). De nem most (nagy csend). Most ugyanis eltérnek egy kicsit a bevált recepttől (sóhaj, mégiscsak lesz BiA). Az új történet négy katonáról szól, akik csak azért élnek, hogy pusztítsák a nácikat. A srácoknak tetszhetett a Becstelen brigantyk, mert hasonló receptre készül a Brothers in Arms – The Furious 4. Természetesen lesz kooperatív lehetőség is, mind a négy katonát irányíthatja valaki a történetben.

Bár alapvetően ódzkodunk a filmekhez készített játékokhoz, a következő bejelentés meggyőzött minket arról, hogy van, amire érdemes lesz figyelni. Idén jön a Tintin, amihez játék is fog tartozni, újfent szép rajzokkal. Talán jobb is ha a videó beszél helyettünk:

 

II. oldal

Ugorjunk egy nagyot a jövőbe, a következő cím ugyanis a Microsoft előadáson is bemutatott Ghost Recon: Future Soldier, csak itt nem erőltették hozzá a Kinectet. Egy egész hosszú, négyjátékos kooperatív demót mutattak be, ami alapján a kommunikáció és a cselekedetek időzítése nagyon fontos lesz. Mostanában egyre jobban hódítanak a kooperatív módok, látszik, hogy az Ubisoftnál is erősen rágyúrtak a témára. Ráadásul a széria most lett 10 éves, úgyhogy még egy szép számot ünnepelhetnek a kiadónál. Ennek örömére lerántották a leplet a PC exkluzív Ghost Recon Online-ról is. Ez egy MMO-FPS lesz, amit ingyenesen lehet majd játszani! Ehhez képest a grafikus motor is egész jól néz ki, pár hónapon belül nyílt béta lesz, úgyhogy mindenképp foglalkozunk majd még a játékkal.

A Trackmania-t a legtöbb játékosnak valószínűleg nem kell bemutatni, ez az autós játék is a játékosok által generált tartalomra alapoz. Már a tavalyi Ubisoft előadáson volt róla szó, hogy érkezik a ManiaPlanet, amiben ott lesz a Trackmania második része, a Shootmania (FPS-es) és a Questmania (RPG-ket készíthetünk benne). Utóbbi kettőről sajnos még csak közelítő időpont sincs mikor kaphatjuk őket a kezünk közé, de Trackmania 2: Canyon szeptemberben elrajtol, júliusban pedig nyílt bétája lesz.

Bár szívesen megtudtunk volna többet például a Questmania-ról is, be kellett érnünk ennyivel, majd jött az új Raving Rabbids játék (Alive and Kicking) Kinectre, aminek hála a nappalinkba kerülhetnek a dilis nyulak. Akár négyen is játszhatjuk egyszerre a játékot, amiben pl. fura pózokat kell felvenni, hogy elijesszük a nyuszikat.

Ha pedig már mozgás, akkor elő is kapták az Ubisoft igen kelendő táncos játékát a Just Dance-t, amiből jön a harmadik rész, minden mozgásérzékelőre (Kinect, Move, Wiimote), úgyhogy egyik tábor se fog kimaradni a szórakozásból. Bemutató videójukban még Katy Perry is felbukkant (a nem is annyira random celeb).

 

Túl sok innovációt azért nem láttunk a játékban, de ezt bőven kárpótolta a Rocksmith. Egy gitáros játék, amiben valódi gitárral kell „játszani”? Bizony. A videóban még zenészek is elismerően nyilatkoztak az Ubisoft új alkotásáról, amiben játszva tanulhatunk meg gitározni, és nem pedig színes gombokat nyomogatni. Abszolút dicsérendő próbálkozás, kíváncsiak vagyunk, mennyire jön majd be nekik.

Az utolsó mozgással kapcsolatos játék a Your Shape folytatása volt, ami az egyik legkedveltebb fitnesz játék. Majd következett a nagyon hangulatos záróvideó, természetesen az Assassin’s Creed: Revelations-ből. Aki szereti a sorozatot az ne hagyja ki!

 

Ha pedig valaki nagyon AC hangulatba került, íme egy kis gameplay is: klikk.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward