23 vádpontban bűnös a Lizard Squad egy tinédzser tagja

A Kanadában letartóztatott 17 éves fiú 23 pontban vallotta magát bűnösnek. Júniusban ítélik el.

23 vádpontban bűnös a Lizard Squad egy tinédzser tagja

A pár hete Kanadában, British Columbiában letartóztatott Lizard Squad-tag 23 vádpontban vallotta magát bűnösnek a bíróság előtt. Mivel a srác még csak 17 éves, a nevét nem lehet nyilvánosságra hozni. A vádak között volt károkozás, zaklatás és zsarolás is.

Érdekes módon azonban nem a Lizard Squad által jellemzően képviselt "hackelés" (DDoS-támadás) képezte az ügy legfőbb pontjait, hanem hogy a srác fiatal lányokat zaklatott az interneten keresztül. A vádlott jellemzően a League of Legendsen és Twitteren keresztül került kapcsolatba lányokkal, akiket aztán elkezdett zaklatni, ha azok nem voltak hajlandóak tovább barátkozni vele.

A vádlott megtudta a telefonszámukat és egyéb elérhetőségeiket, lakcímüket, és rendszeresen éjszaka is hívogatta az áldozatokat. Ha a zaklatás nem vezetett eredményre, akkor felhívta a helyi rendőrséget azzal a bejelentéssel, hogy túszként tartja fogva a lány családját. Az egyik zaklatott lány a University of Arizona diákja volt, akit annyira megviselt az eset, hogy kibukott az egyetemről. Akadt olyan, hogy egy héten kétszer hívta ki rájuk a Lizard Squad-tag a készenléti rendőrséget, melynek során több családtagját megalázó módon, fegyverrel vezették ki a házukból.

Végül a tinédzser akkor bukott le, amikor egy nyolc órás élő YouTube-streamet közvetített magáról, melynek keretein belül több swattingot is végrehajtott számos különböző emberen. A srácot azonnal feljelentették többen is, majd rövidesen a rendőrség letartóztatta. A vádlott most 169 napig őrizetben marad, az ítéletet pedig június 29-én hozza meg a bíróság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward