1979 Revolution Kickstarteren

Az alkotót Iránban kémnek nyilvánították játéka miatt

1979 Revolution Kickstarteren

Tavaly Iránban az 1979 Revolution című játéka miatt kémnek bélyegezték meg Navid Khonsari iráni-kanadai fejlesztőt, aki korábban a Rockstartnál dolgozott olyan címeken, mint a Grand Theft Auto 3 és a Max Payne, később pedig, Rockstaros korszaka után az Alan Wake és a Homefront fejlesztésében is részt vett. Khonsari nem látogathatja meg családját régebbi hazájában, Iránban, de ez nem tartja vissza attól, hogy folytassa a munkát a New Yorkban lévő Ink Stories nevű stúdiójában.

Az alkotó Kickstarterre vitte projektjét, de jelenleg nem túl jók a kilátásai: a gyűjtés december 16-án ér véget és a kitűzött 395 000 dollárból eddig még 100 000 sem jött össze. Ha valami csoda folytán mégis összejönne a kért összeg, abból elkészíthetné az 1979 Revolution: Episode One: Black Friday-t, amelyet az az 1978 szeptemberében történt szomorú esemény ihletett, amikor az iráni hadsereg a tüntetők közé lőtt, felgyorsítva ezzel az 1979-es forradalomhoz vezető eseményeket.

A játék lopakodós akció-kalandnak készül, főhőse egy Reza nevű fotóriporter, aki kapcsolatba kerül egy, a Shah megdöntését tervező aktivista csoporttal. Helyzete még nehezebbé válik, amikor az új rezsim hatalomra kerül és volt bajtársai megpróbálják megölni.

Khonsari nagyon fontosnak tartja, hogy játéka hiteles legyen, ezért rengeteg eredeti fotót, filmfelvételt és kiszivárgott hangfelvételt szeretne hozzá felhasználni. Emiatt, saját biztonságuk érdekében az Iránban dolgozó kollégái nem fedhetik fel valódi kilétüket.

Bár a gyűjtés kimenetele még bizonytalan, Khonsari már olyan profi szinkronszínészeket toborzott, akik például a Max Payne és az Alan Wake szereplőinek kölcsönözték hangjukat.

Ha az 1979 Revolution gyűjtése sikeres lesz, akkor a játék PC-re, Macre, Androidra és iOS-re fog megjelenni jövő tavasszal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward