17 éves titkos üzenet került elő a Dungeon Keeperből

A Destiny producere, Jonty Barnes még 1997-ben rejtett el egy üzenetet a játékba, amelyen akkor dolgozott.

17 éves titkos üzenet került elő a Dungeon Keeperből

Jonty Barnes, a Bungie termékigazgatója, és egyben a Destiny producere még anno 1997-ben, amikor a Bullfrognál dolgozott a Dungeon Keeperen elrejtett egy titkos üzenetet a játék futtatható állományába. Az üzenet így szólt:

"Körbenézek az irodában... és csak a Keeper csapat fáradt arcait látom. Napi 16 órás, heti hét napos munkaidőben dolgoztunk közel 5 hónapig... a játékban a szívünk-lelkünk benne van, és büszke vagyok rá, hogy részese lehetek mindennek. Nemcsak azt remélem, hogy tetszeni fog nektek, hanem azt is, hogy tisztában vagytok vele, hogy mekkora munka van benne. Ideje aludnom... és élni az álmomat."

Az üzenetre 17 éven keresztül senki sem figyelt fel, csak most került elő, amikor a GOG előkészítette a játékot az új kiadásra. A GOG-osok a felfedezés után kapcsolatba léptek a Polygon újságíróival, akik megkérdezték Barnest a szöveggel kapcsolatban. A producer megerősítette, hogy az üzenetet valóban ő írta bele a Dungeon Keeperbe, és elmondta, hogy 17 éve nem látta.

"Különös. A Destiny-vel kapcsolatban is hasonlóak az érzéseim. Mindkét játékba beleadtam mindent, amim csak volt. Büszke vagyok, hogy mindkettőnek részese lehettem. Mindkettő megváltoztatta az életemet."

A Dungeon Keeper volt az utolsó Bullfrog játék, amelynek fejlesztését az akkor még fénykorában lévő Peter Molyneux vezette. Az eredeti játék modern gépeken is futó változata GOG-on kapható, érdemes megvenni, ellentétben az EA által fejlesztett 2014-es pénznyelő mobil verzióval, amin még Molyneux is felháborodott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward