15 millió Battlefield 1-gyel számol az Electronic Arts

Míg Titanfall 2-ből körülbelül tíz millió példányt tart reálisnak a kiadó.

15 millió Battlefield 1-gyel számol az Electronic Arts

Az Electronic Arts is közzétette a negyedévre szóló üzleti beszámolóját, amiből kiderülhet számunkra is néhány érdekesség. Először nézzük a pénzügyi dolgokat: a június 30-cal véget ért negyedévben a kiadó 1,27 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, ami 700 ezerrel több, mint tavaly.

Ráadásul a bevételek 54%-a már a digitális értékesítésből származik. A DLC-k és egyéb kiegészítő tartalmak 300 millió dollárt hoztak be, míg az EA Access és az Origin Access előfizetések 87 millió dollárral járultak hozzá a bevételekhez.

A Battlefield-sorozattal 11,5 millió egyedi felhasználó játszott a negyedévben, míg a Star Wars Battlefront esetében ugyanez a szám 6,6 millió.

Ami az idei nagyágyúkat illeti, az Electronic Arts tájékoztatta a befektetőket arról, mire lehet számítani a Battlefield 1 és a Titanfall 2 teljesítményével kapcsolatban. Blake Jorgensen, a kiadó pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a Battlefield-játékok jellemzően 15 millió példányban kelnek el egy év alatt, az idei rész esetében azonban ennél egy kicsit kevesebbre számítanak - persze szeretnék, ha később a hájp felépülésével mégis át tudnák törni a 15 milliós határt.

Ami a Titanfall 2-t illeti: Jorgensen elárulta, hogy az első részből kicsivel több, mint 7 millió példányt sikerült eladni, azonban a folytatástól egyértelműen többet várnak, hiszen a PC és az Xbox One mellett megjelenik PS4-re is. Szerintük valahol 9 és 10 millió közötti értékesített példány lehet reális egy év alatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward