11,6 colos MSI táblagép Temash APU-val

Az újdonság ujjlenyomat-olvasóval, mSATA SSD meghajtóval és remek képminőséget biztosító IPS érintőkijelzővel érkezik, sőt, még dokkoló csatlakozó is van rajta.

11,6 colos MSI táblagép Temash APU-val

Az MSI a napokban mutatta be legfrissebb, Kabini APU-val ellátott egybegépét, most azonban egy újabb termékkel, egy Temash APU-ra támaszkodó táblagéppel is előrukkolt a vállalat.

A W20 3M típusjelzéssel ellátott újdonság elegáns dizájnnal érkezik és tulajdonságok tekintetében is igen vonzónak tűnik. Az új tábla egy 11,6 colos képátlójú, IPS alapokon nyugvó LCD kijelzőt kapott, ami 350 cd/m2-es fényerősségével, széles betekintési szögeivel és minőségi, színhű képével próbálja meghódítani nézőit. Az 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzőhöz tízpontos érintő támogatás is jár.

A főként üzleti felhasználókat megcélzó W20 3M tábla egy alacsony fogyasztású, A4-1200 típusú Temash APU egységgel érkezik. Ez az APU két darab, Jaguar mikroarchitektúra köré épülő processzormagot rejt, amelyek 1 MB-nyi megosztott másodszintű gyorsítótáron osztoznak. A videóvezérlő szerepét egy Radeon HD 8180M típusú megoldás tölti be, ami 128 darab GCN alapú stream processzort rejt. A 225 MHz-es magórajelen ketyegő GPU mellett egy egycsatornás DDR3-as memóriavezérlő is a kínálat részét képezi, amely DDR3-1066 MHz-es, illetve DDR3L-1066 MHz-es memóriatámogatást kínál. A szóban forgó Temash APU TDP-je mindössze 3,9 watt. Az MSI a Temash APU kapcsán kiemeli, hogy a termék DirectX 11-es támogatással ellátott integrált videóvezérlője jelentősen jobb teljesítményt kínál a rivális megoldásokhoz képest (3DMark 06 1280x1024: 1980 pont; 3DMark Ice Storm: 11920 pont).

Az új táblagép 2 GB-nyi DDR3L-1066 MHz-es rendszermemóriával érkezik, ami az alaplapra integrálva foglal helyet, az adattároló szerepét pedig 64 GB-os vagy 128 GB-os mSATA SSD meghajtó töltheti be. Ezek a NAND Flash alapú tárhelyek az MSI állítása szerint jelentősen gyorsabbak, mint a belépőszintű, illetve alsó-középkategóriás táblákban található eMMC alapú tárhelyek - a gyártó közleménye jobb írási és olvasási sebességekről, illetve négyszer alacsonyabb válaszidőről tesz említést. A termék Micro SD memóriakártya-olvasót is kapott, ami lehetőséget biztosít a tárhely kapacitásának további bővítésére.

A W20 3M 802.11 b/g/n típusú WiFi vezérlővel, illetve Bluetooth 4.0-s vezérlővel egyaránt rendelkezik, sőt, a 720p-s előlapi kamera és a beépített mikrofon sem hiányzik róla. A termék a felsoroltak mellett fejhallgató kimenetet és dokkoló csatlakozót is kapott, sőt, extraként még ujjlenyomat-olvasó is lapul rajta. A W20 3M rendelkezik még digitális iránytűvel, hall jeladóval, ALS érzékelővel, giroszkóppal és G-szenzorral is.

A 195,8 milliméter magas, 308 milliméter széles és 9,9 milliméter vastag W20 3M mindössze 668 grammot nyom a mérlegen. A tetszetős újdonság szálcsiszolt fémből készített hátlapot kapott, ami eleganciát és strapabíróságot kölcsönöz neki. A kétcellás, 34,78 wattórás akkumulátor jóvoltából egyetlen teljes akkumulátortöltéssel nagyjából 9 órányi átlagos üresjárati üzemidő érhető el, de ha 1080p-s videók megtekintése a cél, akkor az akkumulátor egyetlen teljes töltéssel nagyjából hat órán át képes helytállni.

A Windows 8.1-es operációs rendszert futtató MSI W20 3M hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a termék ajánlott végfelhasználói ára pontosan hogyan alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward