Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

MSI AE200: új egybegép, ezúttal Kabini APU-val

  • Dátum | 2013.11.05 19:01
  • Szerző | J.o.k.e.r
  • Csoport | FŐ EGYSÉG
A Kabini APU-val szerelt termékekből egyelőre - sajnos - nem lehet Dunát rekeszteni, de az MSI legfrissebb egybegépének köszönhetően mostantól eggyel több Kabini alapú konfiguráció közül lehet válogatni. Az AE200 egyébként nem az első Kabini APU-val ellátott egybegép a gyártónál, korábban az AE220-as modellnél is bevetette az MSI az AMD újdonságát.Az AE200-as egybegép egy pofás, kissé testes felépítéssel érkező megoldás, ami feketében és fehérben egyaránt elérhető. A 19,5 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítást alkalmazó LCD kijelzővel szerelt termék opcionálisan akár érintő támogatással is kérhető. Az 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő megjelenítő az AE221-es és AE270-es modellekéihez hasonlóan természetesen megkapta a Blue Light Control és a Flicker-free technológiákat is, amelyek arról gondoskodnak, hogy szemeink hosszabb időn át tartó számítógépezés esetén se fáradjanak el - legalábbis annyira semmiképpen ne, mint ha hagyományos LCD kijelző előtt ülnénk. Előbbi technológia a cél érdekében a kék fény kibocsátását akár 75%-kal csökkenti, utóbbi pedig a vibrálás-mentes képről gondoskodik.Az AMD Kabini platformjára alapozó AIO belsejében egy E2-3000-es Kabini SoC lapul. Ez a SoC egység két darab processzormaggal rendelkezik, amelyek a Jaguar mikroarchitektúrára támaszkodnak, így az SSE 4.1-es és SSE4.2-es mellett az AVX utasításkészletet is támogatják. Az 1,65 GHz-en ketyegő processzormagok mellé 1 MB-nyi megosztott másodszintű gyorsítótár jár. A chipen belül egy Radeon HD 8280-as típusú, GCN architektúrát használó integrált videóvezérlő is lapul, ami 128 stream processzorral rendelkezik. A DirectX 11.2-es, OpenGL 4.3-as, OpenGL ES 3.0-s, OpenCL 1.2-es, WebGL, WebCL és C++ AMP támogatással egyaránt rendelkező GPU magórajele ebben az esetben 450 MHz. A memóriavezérlő szerepét egy egycsatornás megoldás tölti be, ami akár a DDR3-1600 MHz-es, illetve a DDR3L-1600 MHz-es memóriamodulokat is kezeli - összesen maximum kettőt. A SoC 15 wattos TDP-vel rendelkezik, azaz nem nevezhető nagy étvágyúnak.


Az új egybegép 4 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemóriával érkezik, ami igény esetén egészen 8 GB-ig bővíthető. A két So-DIMM memóriafoglalattal gazdálkodó újdonság 500 GB-os vagy 1 TB-os merevlemezzel egyaránt kérhető - ezek mindkét esetben 3,5 colos formátumúak. Aki sűrűn használ optikai lemezeket - akár írásra, akár olvasásra -, annak jó hír, hogy van beépített DVD író is a gépben.

A kínálatban a felsoroltak mellett Gigabites Ethernet port és 802.11 b/g/n típusú WiFi vezérlő is jelen van, sőt, az 1 megapixeles felbontású 720p-s webkameráról sem kell lemondani. Az új egybegép két USB 3.0-s, négy USB 2.0-s, egy COM, illetve egy RJ-45-ös csatlakozóval érkezik, plusz rendelkezik még mikrofon bemenettel, fejhallgató kimenettel és HDMI videó kimenettel is. A hangok életre keltéséről két darab, egyenként 3 wattos terhelhetőségű beépített hangszóró gondoskodik, a memóriakártyákat pedig egy három az egyben (SD/MMC/MS) memóriakártya-olvasó fogadja. Aki az újdonságon televízióadásokat is szeretne nézni, akár TV Tunert is kérhet a termékbe.Az MSI AE200 512,3 x 392,1 x 87 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 7,62 kilogramm. A konfiguráció igény szerint falra is felszerelhető - ehhez a külön megvásárolható Wall Mount KIT III nevű csomagra van szükség. A gyártó a termékhez vezetékes billentyűzetet és vezetékes egeret egyaránt ad, sőt, az árban még egy előtelepített, 64-bites Windows 7-es operációs rendszer is benne van. Az AE200 tápellátásáról egy külső, 65 wattos teljesítményű tápadapter gondoskodik.

Az új egybegép hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ám az egyelőre nem derült ki, hogy ajánlott végfelhasználói ára pontosan hogyan alakul.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

  • 1.
    2013. 11. 06. 03:08
    Berosalok, ezek az OEM-ek mindent megtesznek hogy lejarassak az AMD-t. A tabletekbe, netbookba szant procikat rakjak 20 colos gepekbe... es adjak rohadt dragan. A user meg latja az i3-i5-os Intel-es gepet es persze azt mondja az AMD szar
    Nem Atom szintu belet kene rakni egy asztali konfigba