Shop menü

101 CÍM MÁR BIZTOSAN MEGKAPJA AZ AMD FIDELITYFX SUPER RESOLUTION 2.0 TECHNOLÓGIA TÁMOGATÁSÁT

Dinamikusan növekszik az FSR támogatással rendelkező játékok köre, ennek hatására összesem már 230 cím alatt élvezhetőek az AMD technológiájának előnyei, és ez a szám a közeljövőben tovább növekedhet.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
101 cím már biztosan megkapja az AMD FidelityFX Super Resolution 2.0 technológia támogatását

Az AMD FSR technológiájának második generációs kiadása, a Fidelity FX Super Resolution 2.0 hónapokkal ezelőtt, idén márciusban mutatkozott be hivatalosan. A technológia sajátosságairól ebben az összefoglalónkban írtunk, májusban pedig arra is fény derült, mely játékokban lesz elérhető az újítás. Az elmúlt hónapok folyamán sem az AMD szakemberei, sem pedig a játékfejlesztők nem tétlenkedtek, már ami az FSR 2.0 támogatás implementálásának felpörgetését illeti, ennek megfelelően hamarosan több mint 100 játékban élvezhetjük a felskálázó technológia áldásos teljesítménynövelő hatásait.

Galéria megnyitása

 Az FSR 2.0 technológiával kapcsolatban az elmúlt hét folyamán még arról volt szó, hogy hamarosan elérhető lesz 97 játékhoz, azóta viszont négy újabb címmel bővült a lista, azaz 101 játék alatt fogható munkára az AMD FSR 2.0 technológiája. Amennyiben a kombinált számot nézzük, ami az FSR 2.0 mellett az FSR 1.0 támogatással ellátott címeket is magában foglalja, akkor már azt láthatjuk, hogy a támogatott játékok száma 226, és ha ehhez a számhoz a frissen bejelentett négy címet is hozzáadjuk, akkor már 230 játékról van szó. Ebben a mennyiségben egyébként nincsenek benne a harmadik fél által megvalósított implementációk sem, azaz az FSR elég nagy népszerűségnek örvend. Egyebek mellett a Cyberpunk 2077 és a The Witcher: Wild Hunt is nemrégiben kapta meg a technológia támogatását, és a nem is oly távoli jövőben a Dead Island 2 alatt is elérhető lesz.

Ezzel egy időben az Nvidia is gőzerővel dolgozik azon, hogy a vállalat DLSS technológiája minél szélesebb körben elérhető legyen. Jelenleg több mint 250 cím támogatja a DLSS technológia valamelyik kiadását, ez a szám pedig folyamatosan bővül, hála az újabbnál újabb DLSS 2.0-s és a DLSS 3.0-s implementációk megjelenésének. A legfrissebb DLSS, a 3.0-s verzió egyébként nem érhető el minden Nvidia videokártyához, azt ugyanis csak a GeForce RTX 40-es sorozat tagjai használhatják. Az AMD esetében várhatóan nem lesz ilyen megkötés az FSR 3.0-s kiadásának megjelenésével, vagyis azt nemcsak a vállalat legfrissebb videokártya-generációja alkalmazhatja, hanem a régebbi modellek is.

Galéria megnyitása

FSR fronton érdekesség, hogy a népszerű 3DMark tesztprogram nemsokára megkapja az FSR 2.2 technológia támogatását, így a gamerek és a média képviselői egyaránt tesztelhetik majd a különböző FSR beállítások teljesítményre és képminőségre gyakorolt hatásait. Ilyesmire az Nvidia és az Intel térfelén is van mód, ugyanis mind a DLSS-hez, mind pedig az XeSS-hez rendelkezésre áll már Feature Test.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére