100 milliós befektetésből készít új játékot a Bungie

A kínai óriás NetEase szórta meg némi pénzzel az amerikai stúdiót. Az új fejlesztés azonban az ígéretek szerint nem fog a Destiny rovására menni.

100 milliós befektetésből készít új játékot a Bungie

A Bungie bejelentette, hogy 100 millió dolláros befektetést kap a kínai NetEase-től egy új játék fejlesztésére. A NetEase egy igazi óriás az ázsiai országban, ők működtetik többek között a Blizzard játékait helyben, így alájuk tartozik a World of Warcraft, a Starcraft 2 és az Overwatch is.

Ezzel a NetEase kisebbségi tulajdont szerzett a Bungie-ban, és kapnak egy helyet az igazgatótanácasban is, azonban a stúdió továbbra is független marad. A hivatalos nyilatkozat szerint a Bungie-n belül egy külön csapat jön majd létre, ami a NetEase számára készíti el az egyelőre még be nem jelentett játékot.

Az mindenesetre valószínű, hogy ezúttal is valamilyen online anyagról lesz szó, hiszen a közleményben "régi és új játékosokat akarnak megszólítani" egy "teljesen új villágban". A dolog komolyságáról árulkodik, hogy a fejlesztést a Bungie alapító és kreatív igazgatója, Jason Jones irányítja majd.

Azt nem tudni, hogy a játék kizárólag a kínai piacra készül-e, de valószínűleg nem, hiszen a Bungie-nagyfőnök Pete Parsons a következőket mondta: "Végső soron egy globális játékipari és szórakoztatóipari cég akarunk lenni. Olyan játékokat akarunk készíteni, amik a világ minden játékosát megszólítják, és ezzel a partneri kapcsolattal ezt meg is fogjuk tudni tenni."

Arról is biztosítottak mindenkit, hogy ez az egész nem fog a Destiny rovására menni: "A Destiny csak növekedni fog a következő években. Továbbra is együtt dolgozunk az Activisionnel, hogy bővítsük a játék globális közösségét, és új játékosokat szerezzünk szerte a világban. A játék iránti elkötelezettségünk nem csorbul ettől a bejelentéstől."

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap