1 milliárd dollárt ér a CD Projekt Red

A stúdió messze felülmúlta minden piaci elemző várakozásait.

1 milliárd dollárt ér a CD Projekt Red

Közzé tette második negyedéves eredményeit a CD Projekt Red, és a helyzet bizony eléggé pozitív. A vállalat 32%-kal teljesítette túl a piaci elemzők előjelzéseit, aminek következtében CD Projekt Red részvényeinek ára ismét megugrott, így a piaci értéke már átlépte az 1 milliárd dollárt.

2016 második üzleti negyedévében 82 millió dolláros forgalom mellett 34,7 millió dollár profitot termelt a vállalat, miközben játékfejlesztésre körülbelül 3,75 millió dollárt költ egy negyedévben - vagyis a stúdió továbbra is meglepően gazdaságosan dolgozik. A cég részvényeinek értéke egyébként már az év elejétől kezdve 67%-ot emelkedett.

Úgy tűnik a GOG Galaxy is működik, a The Witcher 3 kiegészítőinek eladásait például jelentősen megdobta. Éppen ezért tovább bővítik a keretrendszert, és számos más országban válik majd elérhetővé. A jövőben a CD Projekt RED új játékai már alapból a GOG Galaxy-t használják majd az online lehetőségekhez, és ezen fog futni a Gwent is.

És ha már Gwent: a játékon jelenleg száz ember dolgozik az elég komoly marketingcsapattal együtt. A stúdió azt szeretné, ha a Gwent alkalmas lenne az e-sportra, azonban mobilos verziót egyelőre nem terveznek belőle - habár a CD Projekt Red "szereti a mobilt".

A csapat közben hatalmas ütemben bővül: jelenleg 104 álláshirdetés érhető el a weboldalukon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward