Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Fallout 3 DLC-k

 • Dátum | 2009.08.28 09:29
 • Szerző | canahari
 • Csoport | JÁTÉK

2009 folyamán a Bethesda Softworks öt darab kiegészítőt adott ki nagy sikerű játékához, a Fallout 3-hoz. Jelenleg úgy tűnik, hogy az Operation Anchorage, a The Pitt, a Broken Steel, a Point Lookout és az augusztus elején piacra került Mothership Zeta után már nem fog több DLC megjelenni, így itt az ideje, hogy bemutassuk, mit is kaphat az alapjáték mellé, aki hajlandó feltörni érte a malacperselyt.

Operation: Anchorage

A Fallout 3 első DLC-je 2009 januárjában látott napvilágot. Már több héttel a megjelenés előtt szinte minden elárultak róla a készítők, de azért ezen a helyen is összefoglaljuk, amit spoilerezés nélkül el lehet mondani róla. A történet szerint a Brotherhood Outcastek egy régi fegyverraktárra bukkantak a Bailey's Crossing nevű washingtoni ex-városrészben. A raktár bejáratát egy korabeli katonai kiképzőszimulátor segítségével zárták le a régiek, az ehhez való csatlakozáshoz pedig egy Pip-Boyra is szükség van. Az Outcastek illő részesedést ajánlanak a fegyverraktárban levő felszerelésből, ha segítünk nekik túljutni a virtuális valóságon. (A játék természetesen nem tét nélküli: ha a szimulációban meghalunk, halálos áramütést kapunk a géptől.)

A távolban a csata tárgya, a Transz-Alaszka Olajvezeték
A távolban a csata tárgya, a Transz-Alaszka Olajvezeték

A szimuláció az alaszkai Anchorage körüli harcokban játszódik 2076 körül – lásd keretes írásunkat is –, a szemet gyönyörködtető havas tájon, az akkori amerikai hadsereg küzdelmeiben kell megállnunk a helyünket. A DLC négy küldetést ad a játékhoz, ezek közül három játszódik a „becsatlakozás” után: végigjátszásuk során lesz lehetőségünk egyedül kommandózni a sziklás-havas alaszkai tájban, illetve egy kisebb csapatot is vezetünk majd, és a végén egy nagyobb osztag tagjaként veszünk részt a döntő ütközetben.
 
Harc az olajért

Az Anchorage körül zajló konfliktus a Fallout-univerzumban a „nyersanyagháborúknak” nevezett eseménysorozat egyik részlete. A nyersanyagháborúk 2052-től 2077-ig tartanak, egyrészt európai–közel-keleti, másrészt amerikai–kínai frontokon, és 2077-ben végül a kétórás Nagy Háborúban érnek véget, amelynek során a Föld lakossága nagyrészt elpusztul. (A Fallout-univerzum számozása szerint a 2052-től 2077-ig zajló események a III., a Nagy Háború a IV. világháború.)

A névből sejthető: a nyersanyagháborúk természetesen az olajról szólnak. Az öreg kontinensen 2052-től 2060-ig nagyjából lezajlik a csatározás, eddigre az Európai Nemzetközösség és a Közel-Kelet kölcsönösen letörli egymást a térképről, ráadásul a közel-keleti olajmezők kimerülésével okafogyottá válik a további küzdelem. Az Alaszkában található olajtartalékok így meglehetősen felértékelődnek, és az Egyesült Államok az olajmezők és a Transz-Alaszka Olajvezeték védelmében 2059-ben létrehozza az Anchorage körüli védvonalat, fokozatosan növelve a katonai jelenlétet a térségben.

2066-ban Alaszkát Jingwei generális vezetésével lerohanják a kínaiak. Az invázió elsöpri az amerikai csapatokat, amelyek egészen 2067-ig nem tudják az előrenyomulást megállítani. Ekkor vetik be az első erőpáncélos katonákat, akikkel az amerikaiaknak sikerül megvetniük a lábukat, majd lassan visszaszorítaniuk a kínaiakat. A Transz-Alaszka Olajvezeték 2070 körül kerül újra amerikai kézre, és 2077-re omlik össze végleg a kínaiak alaszkai védelme. Az Anchorage körüli csatákra számtalan utalás van a Falloutban, lásd a Capital Wasteland-on lévő Anchorage War Memorialt vagy az elszórt kínai fegyvereket, de még a Mothership Zetában is „találkozunk” ilyennel.
 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 10.
  2009. 09. 06. 22:14
  Nincs hír mind az öt DLC-t tartalmazó pakkról? Megvettem collector's edition-t, és nem szívesen adnék ki még egyszer $50-t a DLC-kért...
 • 9.
  2009. 08. 31. 12:55
  Egy kérdésem van!
  Ha végig viszem a főszálat akkor vége játéknak is? Vgay tudok utána még kóborolni és mellékküldetéseket csinálni?
 • 8.
  2009. 08. 30. 15:27
  VergilX, egyáltalán nem rossz a grafója, csak az én gépemen (cor2duo 2.6, 2 giga ram, 9600GT) közepes grafón is akad néha, tehát ha futtatni akarod fullon akadás nélkül, akkor kell egy felsó kategóriás nvidia, vagy ati, meg egy 3 gigás proci, amúgy nekem a víz effektek kimondottan tetszenek, nagyon jó pl a gyűrűzés, mikor beledobsz valamit...
 • 7.
  2009. 08. 29. 20:28
  nekem 164 ora volt vegignyomni mindenestul
 • 6.
  2009. 08. 29. 12:22
  Nekem az Op. A. volt fent és nem ájultam el tőle, mert nagyon rövid (kb. fél óra alatt kivégeztem), meg annyira leegyszerűsítette a játékmenetet, hogy RPG-ből FPS lett csak lőni kellett az allant kihívás nélkül. Azért mert semmi kihívást nem jelentettek, jobban meg sem sérültem nemhogy halálosan. <img src= Az új kínai álcázó ruhán kívül másért nem érte meg. Hol vannak azok az idők amikor normális hosszabb kiegészítőket adtak ki nem ilyen fél óráa DLC-ket. (Mass Effect DLC-je sem egy nagy cucc.)
 • 5.
  2009. 08. 28. 22:06
  Mindegyik DLC-hez volt szerencsém, ettől függetlenül, vagy éppen ezért szívesen olvastam el ezt a cikket. Bennem mindegyik felemás érzéseket keltett, ettől függetlenül mindegyikbe találtam valamit amiért érdemes tovább nyüstőlni a falloutot. De ahogy azt többen is említették a Point Lookout csempészett bele érezhetően többet a Fallout univerzumba. De mindegyik kiegészítő leginkább egy modders resource, ha valami igazi pluszt akarunk a játékba csempészni akkor érdemesebb a rajóngók által készített addon-ok között mazsolázni pl. a fallout3nexus.com-on.
 • 4.
  2009. 08. 28. 22:04
  ennek ilyen csúnya grafikája van??
 • 3.
  2009. 08. 28. 18:24
  Nálam a Fallout önmagában is az elmúlt év játéka.
  Az alapjátéknak egyetlen hibája van : hiába bazi nagy térkép , a rengeteg cucc, a fő story szál nagyon gyenge, kifejezetten rövid és könnyű még nehezebb fokozaton is a mellékküldetésekből bár rengeteg van semmit nem tesznek hozzá hiányzik belőlük a történet. Úgyhogy a game nem tökéletes, de mondom így is le tud kötni mindenkit jó ideig.
  A dlc-kel kapcs a véleményem eléggé felemás. Egyrészt jó hogy vannak, hangulatosak, gyökeresen eltérnek egymástól, stbstb de az OP:A és a Pitt NAGYON rövicke, kevés. A Brotherhood elég hosszú, de nem hoz akkora változást(mármint a környezet a megszokott marad) mint az előző kettő, de tény hogy javít a befejezésen, és kicsit új életet lehet a wastelandba, új ellenfelek, fegyverek, talán a leginkább sikerült DLC.
  A Point lookout történeti szál ugyanaz mint az első kettő DLC esetében: RÖVID , bár a küldetések jobban vannak felépítve, meg maga a környezet a bejárható terep is jóval nagyobb,mint a többi dlcnél és a fegyverek új ellenségek száma is több mint elegendő.
  Az űrhajós cucchoz még nem volt szerencsém...eddig, de ami késik ugye ...
 • 2.
  2009. 08. 28. 12:10
  Inkább az új The Elder Scrolls részről jöhetne információ.
 • 1.
  2009. 08. 28. 10:55
  VISSZA A CIKKHEZ

  Ez már kellett! Köszjük a teszteket (vagy inkább leírásokat), szerintem elég volt az 5 dlc mostmár várjuk a Fallout 4-et, természetesen a Bethesda-tól személyesen!