Shop menü

FELHATALMAZÁST KAPOTT A SZÍNÉSZEK SZAKSZERVEZETE A SZTRÁJKRA

Ha nem sikerül megegyezni a kiadókkal, akkor elindulhat a játék-szinkronszínészek sztrájkja.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Felhatalmazást kapott a színészek szakszervezete a sztrájkra

Pár hete írtunk arról, hogy a szinkronszínészeket képviselő SAG-AFTRA szakszervezet nem tudott semmilyen egyességre jutni a kiadókkal annak érdekében, hogy a játékokon közreműködő szinkronszínészek több fizetést, bizonyos eladott mennyiség után bónuszokat és egyéb kötelező kiegészítéseket kapjanak (például a motion capture munkáért). Ráadásul a jelenlegi élő szakszervezeti szerződés lehetővé teszi a kiadóknak, hogy bizonyos mennyiségű büntetést rójanak ki a színészekre, ha azok "nem koncentrálnak teljesen a munkára", tehát például már olyan esetben is, amikor mondjuk ránéznek a telefonjukra.

A rendszerrel persze sokaknak semmi gondja nincs - érdekes módon a sokat foglalkoztatott, és vélhetően jól megfizetett színészek, mint például Nolan North, vagy Troy Baker nem nagyon reklamálnak. Sokaknak azonban nem tetszik a helyzet, és persze a SAG-AFTRA is reklamál.

A nemzeti felügyelőbizottság azonban csak akkor adhat engedélyt a sztrájkra, ha az adott szakszervezet tagjainak legalább 75%-a megszavazza azt. Nos, most a SAG-AFTRA tagjainak 96%-a voksolt igennel, ami azt jelenti, hogy a szakszervezet megkapta az engedélyt arra, hogy bármikor sztrájkot hirdessen ki. Ezzel a felhatalmazással nyilván már egy más pozícióból tudnak leülni tárgyalni a kiadókkal, így érdekes lesz látni, hogy végül miként alakul a történet.

A sztrájk támogatói között ott van Jennifer Hale (Mass Effect játékok), Ashly Burch (Life is Strange), Wil Wheaton (Broken Age), David Hayter (Metal Gear Solid), Steve Blum (Vanquish, Dragon Age), Elias Toufexis (Deus Ex: Human Revolution), Sarah Elmaleh (Gone Home), Tara Strong (Batman: Arkham City) és persze még sokan mások.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére