ZX sorozatú moduláris tápegységek az OCZ-től

ZX sorozatú moduláris tápegységek az OCZ-től

Az OCZ  termékpalettája egy új tápegység családdal bővült, amely nagyteljesítményű modelleket foglal magában, szám szerint egészen pontosan hármat, legalábbis egyelőre. A ZX sorozatba tartozó 850W-os, 1000W-os és 1250W-os példányok mindannyian moduláris felépítéssel érkeznek, ami azért előnyös, mert a rendszer számára szükségtelen tápkábeleket száműzhetjük a számítógépházból, így a kábeldzsungel kialakulását jó eséllyel megelőzhetjük.

A CES alkalmával már érkeztek hírek az új tápegységekkel kapcsolatban, ám akkoriban még nem álltak rendelkezésre a termékek részletes specifikációi. Most végre minden technikai paraméterrel lehullott a lepel, sőt, az új tápegységek már kereskedelmi forgalomban is feltűntek. A 80Plus Gold minősítéssel érkező, rendkívül jó hatásfok mellett üzemelő tápegységek kifejezetten a hardcore felhasználókat és a gamereket veszik célba. A termékek SLI és CrossfireX ajánlással egyaránt rendelkeznek, azaz kiválóan alkalmasak többkártyás rendszerekben történő felhasználásra.

Az ATX12V v2.2-es és a legfrissebb EPS12V szabvány követelményeinek is megfelelő újdonságok átlagos terhelés alkalmával 92%-körüli, teljes terhelés alatt pedig 89%-os hatásfok mellett üzemelnek. A gyártó állítása szerint az aktív PFC támogatással is ellátott tápegységek újdonságok mindegyike képes 100 000 üzemórán át meghibásodás nélkül helytállni. A három új modell pontos specifikációit az alábbi táblázatok foglalják össze:

A termékek minden esetben egyetlen +12V-os tápággal érkeznek, alkatrészeik megfelelő hűtéséről pedig egy 140 mm-es átmérőjű golyóscsapágyas légkeverő gondoskodik, amely halkan végzi a dolgát.

Az öt év garanciával forgalomba kerülő ZX sorozatú tápegységek közül a 850W-os példány 180 dollárba, 1000W-os társa 210 dollárba, míg az 1250W-os csúcsmodell 230 dollárba kerül.

[bold]További információk:

[/bold]

OCZ ZX 1250W

OCZ ZX 1000W

OCZ ZX 850

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward