Zuhannak a HP eladásai

Legújabb negyedévi eredményei szerint a HP még mindig nem tudta összeszedni magát; mert bár továbbra is kitartóan a szállítja a gépeit, azokból mégis egyre kevesebben találnak gazdára. Az asztali gépek esetében 24, míg a laptopok esetében 13 százalékkal estek vissza az árbevételeik.

Zuhannak a HP eladásai

Utolsó negyedéves eredményei szerint a HP még mindig nem tudta összeszedni magát; mert bár továbbra is kitartóan szállítja a gépeit, azokból mégis egyre kevesebben találnak gazdára. Az asztali gépek esetében 24, míg a laptopok esetében 13 százalékkal esett vissza a forgalmuk.

Nem teljesítettek sokkal jobban a szoftveres, képalkotó, nyomtatási és szórakoztató részlegeik sem; az összesített nettó bevételeiket tekintve jó 17%-al maradtak el az előző negyedéves teljesítményüktől, a csökkenés üteme pedig nagyjából állandósult - feltehetően a leszállított árak és/vagy a megemelkedett működési költségek miatt.

A PC-k átlagos eladási árának csökkenése természetsen nem meglepő, ez már egy jó ideje folyamatos, általános trendnek tűnik, amint arra Ezra Gottheil, a TBR elemzője is rámutatott; míg a gyártók által szállított gépek mennyisége mindössze 5%-al csökkent globálisan 2008 utolsó negyedévében, addig az eladási árak 13, az árbevételek pedig 18%-al estek vissza.

Bár persze kivételek itt is akadtak, az Apple például az eddigi legjobb negyedévét könyvelhette le nemrég egy 9%-os árbevétel-növekedés képében, miközben az árait is nagyjából szinten tudta tartani a versenytársaihoz képest.

Ami azonban a HP-t illeti, becsléseik - vagy reményeik...? - szerint a harmadik negyedévük már kiegyensúlyozottabb lesz, mivel már csak két százalékos árbevétel-csökkenést valószínűsítenek maguknak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward