ZTE Flash, minden téren villám

A Flash a ZTE következő csúcskategóriás dobása lesz. A megjelenésére még várni kell pár hónapot, de a készülékről minden szükséges információt megtudhattunk már most, egy kiszivárgott szolgáltatói dokumentumnak hála.

ZTE Flash, minden téren villám

A Flash a ZTE következő csúcskategóriás dobása lesz. A megjelenésére még várni kell pár hónapot, de a készülékről minden szükséges információt megtudhattunk már most, egy kiszivárgott szolgáltatói dokumentumnak hála.

A ZTE Flash minden bizonnyal rászolgált a nevére hiszen a villámgyors lapkakészlet mellé LTE hálózati modem is kerül majd, így akkor sem kell sokáig várakoznunk a telefon felett, ha éppen a WLAN-októl hemzsegő nagyvároson kívül szeretnénk a mobilinternet használatával böngészni. A masinában a kommunikációs képességek terén egyéb érdekesség is akad, mégpedig hogy az NFC chip sem hiányzik a repertoárjából. Ezen felül természetesen lesz GPS vevője és Bluetooth (4.0) modulja is, de ezek manapság már minden mobilban jelen vannak. Az eszköz előlapját Gorilla Glass védi, mögötte egy 4,5 hüvelykes átlójú, IPS technológiát használó, 1280 x 720 (HD) képpontos felbontású megjelenítő van. Az előlapon találunk még egy 1 megapixeles kamerát is, ami ad a közvetített kép minőségére, hiszen BSI szenzort kapott, így kevésbé lesz zajos a végeredmény, ha nincs elég fény. A főkamera 12,6 MPixeles fotók készítésére ad majd lehetőséget, és ennek a munkáját már egy LED-es vaku is segíti.

A kulisszák mögött egy, a Qualcomm műhelyéből származó chipet találunk, méghozzá az MSM8960-ast. A SoC-ben a Qualcomm saját fejlesztésű Krait magjai alkotnak erős párost, a két egység legfeljebb 1,5 GHz-es órajelen üzemel, a grafikus munkáért pedig egy Adreno 225 felel. A lapka mellett 1 GB-os méretett öltött a rendszermemória, a háttértár pedig mindössze 8 GB lesz. Ez utóbbi persze bővíthető, és erre minden bizonnyal szükség is lesz, hiszen a 8 GB manapság már néhány játékkal megtölthető az Android mellett. A memóriakártyák között nem válogat a Flash, akár microSDXC-t is beletolhatunk.

A 9,6 milliméteres vastagságú gépben egy 1780 mAh-s akkumulátor teljesít szolgálatot. Erre a hardver miatt szükség is van ahhoz, hogy átvészeljen egy napot. A Google operációs rendszerei közül az Ice Cream Sandwichet (Android 4.0) üdvözölhetjük a fedélzeten. Azt nem tudni, hogy a ZTE csapata készül-e Android 4.1 (Jelly Bean) frissítéssel. A megjelenésre a Spint kínálatában október 14-én kerül sor. A telefon árával kapcsolatban egyelőre semmit sem tudhattunk meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward