ZTE Blade D Lux – ügyel a megjelenésére

A Blade széria legújabb tagja ugyan nem fémből készült, de eléggé szemrevaló lett a külleme.

ZTE Blade D Lux – ügyel a megjelenésére

A ZTE egészen korrekt konfigurációkkal rukkolt a közelmúltban. Főleg a Blade A1 lehet most számunkra érdekes, hiszen ezúttal is egy megfizethető, Blade szériás okostelefon érkezéséről számolhatunk be. Lássuk, hogy a Blade D Lux is képes lesz-e úgy kitűnni a tömegből, mint az említett társa, vagy beleszürkül a mezőnybe a hangzatos neve ellenére.

A D Lux azonosító arra enged következtetni, hogy az átlagosnál minőségibb kivitelezést nyújt a szerkezet, ám ez csak részben igaz. Ugyan nem fémből van a burkolata, de a tervezők gondoskodtak róla, hogy szemrevaló legyen a végeredmény. A mobil hátlapja egy különleges mintázatot kapott, ami olyan érzést kelt, mintha apró tükrök sokaságával lenne díszítve. (Ha valakit elfogott a déjá vu érzés, ne lepődjön meg, hiszen korábban az LG-től már tényleg láthattunk néhány olyan okostelefont, ami ehhez nagyon hasonló hatást keltő hátoldalt vonultatott fel.) Természetesen az előlapot kitöltő megjelenítő mindenképpen érdekesebb látványt fog nyújtani, térjünk is át erre. A ZTE az új Blade-et egy meglehetősen nagy, 5,5 hüvelykes kijelzővel látta el, ami IPS technológiával és 720p-s felbontással dolgozik. Ez a panel ugyan már nem fog tűéles képet produkálni, de normál használati távból rápillantva így sem lehet majd pixelesnek nevezni, minden más tekintetben pedig (fényerő, színvilág, betekintési szögek) egész biztosan rendben lesz. Az előlapot védő üveg pereme lekerekített (2.5D), ez is hozzájárul a kellemesebb felhasználói élményhez, illetve a szebb küllemhez is. A telefonon az Android 5.0 operációs rendszer teljesít majd szolgálatot, a ZTE módosított felhasználói felülettel, és néhány hasznosnak vélt alkalmazással (pl. CleanMaster) küldi bevetésre a masinát.

A tempót egy 64 bites Qualcomm MSM8916 diktálja majd az eszközben. A Snapdragon 410 termékcsaládba tartozó központi chip már sokaknak lehet ismerős, hiszen számtalan mobillal és egyéb készülékkel került már bevetésre. Ez a lapka 1,2 GHz-es Cortex-A53 magok négyesét állítja hadrendbe egy Adreno 306 IGP mellett. A telefonnak nem okoz majd problémát a háttérbe küldött programok újra előhalászása, mivel 2 GB-nyi rendszermemória került bele, ami legfeljebb intenzívebb nyomkodás mellett bizonyulhat csak szűkösnek. A háttértárról is megfelelően gondoskodott a ZTE, ugyanis a Blade D Lux 16 GB-tal szolgál, amit még bővíteni is lehet microSD kártya hozzáadásával. A kapcsolati képességek tekintetében nem alkot maradandót az újdonság, de a létszükséges megoldások megvannak benne. Kezdve a 4G LTE hálózati modemtől (Cat. 4, 150/50 Mbps), a Wi-Fi-n és a Bluetooth modulon át az A-GPS vevőig minden alapvető egység jelen van a masina kelléktárában. Két SIM kártya kezelésére lett felkészítve, ami még több vásárló szemében teheti érdekessé.

Kamerák tekintetében semmit nem bízott a véletlenre a ZTE. A Blade D Lux egy 8 és egy 13 megapixeles megoldásnak ad otthont, és mindkettő fel lett szerelve egy-egy LED-es segédfénnyel. A 8 MPixeles előlapi kamerával így akár rossz fényviszonyok mellett is remek önarcképeket készíthet majd a felhasználó, a főkamerával pedig még jobb minőségben lehet akár egy éjszakai házibulit is végigfotózni. Mindkét képalkotó Full HD videózásra biztosít lehetőséget, ami szintén dicséretes. A Blade D Lux egy 3000 mAh-s akkumulátornak ad otthont, ez megszokott „látvány” a hasonló méretű phabletek körében, ráadásul jelen esetben lítium-polimeres megoldásról van szó – főleg a várható élettartamra lesz ez kifejezetten jó hatással. Egyelőre kizárólag fehér színben bukkant fel a telefon, de nem kizárt, hogy más színben is számolni lehet az érkezésével.

A ZTE Blade D Lux Ázsiában kezdi a karrierjét, Szingapúrban és Vietnamban 165-175 dollár körüli összeget kell érte kifizetni, szóval vannak azért nála jobb vételnek számító készülékek, de összességében azért nincs miért szégyenkeznie. Arról egyelőre nincs információnk, hogy más régiókba mikor juthat el az új mobil.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward