ZTE: belépő kategóriás Blade modell érkezett

A Blade L5 Plus igazán olcsón kelleti a bájait, és egy 5 hüvelykes HD kijelzővel érkezik.

ZTE: belépő kategóriás Blade modell érkezett

A ZTE az előző két Blade okostelefon után egy harmadikat is bevetésre küld, meglepően rövid idő alatt. Ez a „penge” modell a belépőszintet célozza meg, és ennek megfelelően igazán szerény összeg áll majd a neve mellett.

A Blade L5 Plus neve alapján arra gondolhatnánk, hogy egy phabletről van szó, de igazából nem így van, hiszen a megjelenítője 5 hüvelykes. Az olcsóbb gépeknél nem ritka az igazán alacsony képfelbontás használata még napjainkban sem, azonban a ZTE itt már egy HD panelnek szavazott bizalmat. A mobiltelefon használatba vételét követően a felhasználók a MiFavor UI grafikus felülettel ismerkedhetnek meg testközelből. A ZTE saját megoldása sok érdekes extrával szolgál majd egyebek mellett például a kamera applikáció esetében. Hogy mi adta az alapot? Nos, ilyen téren sajnos csalódnunk kell, ugyanis a kínai szakemberek ezúttal még az Android 5.1 használata mellett döntöttek; a korosodó Lollipop pedig aligha fog frissítésen átesni.

A ZTE a belépő kategóriában már jól bejáratott MediaTek MT6580-at pakolta a burkolat alá. Ez egy 32 bites, négymagos központi chip, ami egyébként az appok futtatásakor és persze az Android mozgatásakor még viszonylag jól is szerepel, csak az értékelhető grafikát felvonultató játékok azok, amiket jelen esetben – szóval a 720p-s felbontás mellett – mindenképpen érdemes kerülni. Az 1,3 GHz-es lapka mellé a Blade L5 Plusban mindössze 1 GB-nyi rendszermemória került. A háttértár kapacitása 8 GB-os, ami szintén nem sok, de itt már van lehetőség a bővítésre, szóval ez nem jelent komolyabb érvágást. Kapcsolati képességek tekintetében nem áll a helyzet magaslatán az okostelefon, de azért extraként egy FM rádiót ki lehet emelni a neve mellett. 4G LTE hálózati modem nincs, így be kell érni a 21 Mbps-os letöltési sebességet támogató 3G HSDPA-val. A Blade L5 Plus kettő SIM-et tud befogadni, ezzel pedig még több érdeklődő figyelmét keltheti fel.

Az újdonság egy alul és felül is ívelt házban öltött testet, melynek erősen textúrázott hátoldala az oldalsó peremeknél érezhetően elvékonyodik, ezáltal könnyebben kézben tartható, és vékonyabb eszköz érzetét kelti. A kétfős kamerarendszert egy 2 és egy 8 megapixeles egység alkotja, ami az árkategóriát elnézve abszolút rendben van. A főkamera automata fókusz támogatással dolgozik és LED-es villanó is van mellette, ezáltal akár rosszabb fényviszonyok mellett is igénybe lehet venni a szolgálatait. Az előlapi megoldás nem túl acélos, de az eredeti céljának megfelelő munkakörben helytáll majd, hiszen 720p-s videóhívásokat lehet vele bonyolítani. A 8,3 milliméter vastag szerkezet nagyon nehéz, 160 grammot nyom. A kiemelkedő tömeg nem az akkumulátor számlájára írható, mivel mindössze egy 2150 mAh-s telep lapul a burkolat alatt, ami mondanunk sem kell, nem túl acélos egy 5 colos mobilnál – csak a nagyon szerény központi chip visszafogott energiaigénye segíthet rajta valamelyest, de biztos, hogy senki sem a jó üzemidő reményében fogja ezt a készüléket választani. A vásárlók sötétszürke vagy fehér szín között válogathatnak.

A ZTE Blade L5 Plus egy filléres mobil lett, Thaiföldön mindössze 85 dollárt kell érte kifizetnie. A készülék megvásárolható Thaiföld mellett a vállalat hazai piacán, Kínában is, és minden bizonnyal még több régiót hódíthat meg idővel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward