ZTE Axon okosóra érkezett három mobil kíséretében

A ZTE a hazájában egy szerényebb Axon mellett egy Lux és egy Mini modellt is bemutatott, illetve reflektorfénybe került az Axon Watch.

ZTE Axon okosóra érkezett három mobil kíséretében

A ZTE a napokban sokak meglepetésére új felsőkategóriás okostelefonnal rukkolt elő az Egyesült Államokban, és az Axon abszolút a csúcsra termett. Most pedig már Kínában mutatott be a gyártó további termékeket ezt a nevet felhasználva. Három különböző okostelefon, és egy okosóra került terítékre.

ZTE Axon Lux

A most leleplezett készülékek körében az Axon Lux viszi a prímet. A vonalvezetését és a képességeit tekintve ez szinte teljesen megegyezik az amerikai Axonnal, de néhány ponton még arra is képes rálicitálni. Az előlapján például már nem hagyományos Gorilla Glass üveg borítás van, hanem egy olyan megoldás védi az 5,5 colos Quad HD panelt, ami antibakteriális. A mobilok kijelzője meglehetősen sok szennyeződést hordozhat, így ez egyáltalán nem egy rossz fejlesztés a Corning részéről. Még a külsőnél maradva, a telefon hátlapján alul és felül is műbőr borítást kapott, ezeknek a felületeknek köszönhetően szolgál rá a Lux jelzőre. Újdonság még, hogy többfajta biometrikus azonosítással is dolgozhat egyszerre. Képes a felhasználókat az ujjlenyomatuk, a szemük vagy akár a hangjuk alapján is felismerni – elsőként kínál egyetlen mobil három különböző biometrikus azonosítási módot. Ami még változott az Egyesült Államokban bemutatott Axonhoz képest, hogy ez már 128 GB-nyi bővíthető tárhellyel érkezik.

ZTE Axon

Az egyszerű Axon név tulajdonosa Kínában több ponton is elmarad majd attól amit az amerikai társa fel tud mutatni. Ennek az okostelefonnak a kijelzője ugyan továbbra is 5,5 hüvelykes átlóval bír, de már "csak" 1080p-s a felbontása, így az 534 PPI-s pixelsűrűség 401-re mérséklődött. Ez is megkapta a Luxnál látott új, antibakteriális Gorilla Glass üveget, sőt mi több, a biometrikus azonosítási formák trióját is megörökölte, így a biztonság itt is egy egészen új szinten áll. A Qualcomm Snapdragon 810 besorolású lapka is része a csomagnak, ám itt már kevesebb, 3 GB-nyi rendszermemória kapcsolódik ehhez (az amerikai változat 4GB-os). Minden más vonása megegyezik a napokban leleplezett tengerentúli Axonnal.

ZTE Axon Mini

Az Axon okostelefonok sorát a Mini jelöléssel illetett modell zárja. Erről egyelőre szinte semmi nem derült ki, csak a specifikációja néhány részletét fedte fel a vállalat. Bár a neve arra utal, de egyáltalán nem egy apróságról beszélhetünk, csak a fenti társaihoz képest lett kisebb. Az előlapját egy 5,2 hüvelykes, Super AMOLED technológiát alkalmazó panel tölti ki. Állítólag ez az okostelefon a világon elsőként nem csak a hagyományos érintésvezérlést preferálja, hanem az érintések erősségét is észlelni tudja, hasonlóan az Apple Force Touch eljárásához. Mindenki az Apple-től számított erre a komoly újításra, erre fel nagyon úgy fest, hogy a ZTE beelőzheti a cupertinói alakulatot. Egyelőre ez a készülék még eléggé rejtélyes, így érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket az információkat addig, amíg nem mutatkozik be teljes valójában. Hogy erre mikor kerülhet sor? Nos, azt egyelőre nem tudjuk megmondani.

ZTE Axon Watch

A mobilok mellett egy okosórát is bemutatott a ZTE az Axon név alatt. Ez a viselhető kiegészítő egy hagyományos óra látszatát szeretné kelteni a köralakú megjelenésével, és mindaddig tényleg egy sima karórának tűnik, amíg nem kapcsol be az 1,4 hüvelykes AMOLED kijelző, ami a pontos idő mellett számtalan egyéb információval képes szolgálni. Az apró panel lenyűgöző részletgazdagsággal várja, hogy munkába állhasson, a felbontása ugyanis 400 x 400 képpontot számlál. A ZTE megadta a módját, és ahogy azt egy prémium óránál elvárhatja a vásárló, zafír kristályüveg borítást kapott a digitális számlap. A fémes tokba zárt masina többfajta szíjjal lesz megvásárolható, a kínálatban megtalálható például a szilikon és bőr is, így lehet elegáns, vagy akár sportos viselet is – bár a dizájnjához egyértelműen a bőr passzol leginkább. Minden szükséges szenzor megvan benne, még a pulzusmérőről sem kell lemondani.

A belbecs tekintetében hozza azt a teljesítményt, amit az Android Weart futtató versenytársai nyújtanak, azonban itt nem a Google operációs rendszere van jelen, hanem a Tencent OS. A szerkezet szívében egy ismeretlen (vélhetően Qualcomm) SoC lapul, ami egy 1,2 GHz-es kvartettet vonultat fel. A rendszermemória 512 MB-os méretet öltött, a háttértár pedig 4 GB-nyi tárkapacitással szolgál. Az okostelefonhoz Bluetooth 4.1 modul használatával képes kapcsolódni, így igazán hatékonyan tud kommunikálni, amennyiben ezt a mobil is támogatja. Arról nem esett szó, hogy milyen lesz az üzemideje, de a 300 mAh-s teleppel nagyjából átlagos performanszra lehet képes. Végül ki kell emelni a neve mellett, hogy IP67 szabványnak megfelelő védettséget élvez, tehát bírni fogja a mindennapos megpróbáltatásokat, egyedül a búvárkodás alkalmával ajánlott inkább a parton hagyni.

Ezek az Axon termékcsaládot gyarapító készülékek exkluzív kínai megoldásokként lettek felvezetve, de ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy később szélesebb körben is elérhetőek legyenek. Egy siker esetén a ZTE valószínűleg nem hagyná ki az adódó ziccert. A ZTE Axon Lux esetében az apró finomításoknak komoly felára lesz, ezért már 625 dollárnak megfelelő összeget kell majd kifizetni, a némileg butított kínai Axon viszont már csak 435 dollárt fog kóstálni. Az Axon Mini és az Axon Watch ára egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward