Zotac ZBox: új nettop a friss ION erejével

Az Nvidia tegnap bejelentette következő generációs ION platformját, amely egy GT 218-as GPU-ra támaszkodva próbál megbirkózni a rá bízott feladatokkal. A gyártó már a bejelentés alkalmával is kifejtette, hogy a nem is oly távoli jövőben számos olyan termék jelenik majd meg a piacon, amelyek már az új ION köré épülnek. Hogy ez mennyire így van, azt semmi sem szemlélteti jobban, mint a Zotac legfrissebb bejelentése: a vállalat bemutatta Zbox névre keresztelt termékét, amely nem más, mint egy nettop, azaz egy pici és olcsó asztali konfiguráció.

Zotac ZBox: új nettop a friss ION erejével

Az Nvidia tegnap bejelentette következő generációs ION platformját, amely egy GT 218-as GPU-ra támaszkodva próbál megbirkózni a rá bízott feladatokkal. A gyártó már a közlemény alkalmával is kifejtette, hogy a nem is oly távoli jövőben számos olyan termék jelenik majd meg a piacon, amelyek már az új ION köré épülnek. Hogy ez mennyire így van, azt semmi sem szemlélteti jobban, mint a Zotac legfrissebb bejelentése: a vállalat bemutatta Zbox névre keresztelt termékét, amely nem más, mint egy nettop, azaz egy pici és olcsó asztali konfiguráció.

A készülék a Zbox HD-ID11-es típusjelzést kapta és annyira kompakt, hogy akár a monitor hátuljára is könnyedén felszerelhetjük. A szerkezet belsejében egy kétmagos, 1,66 GHz-es órajelen üzemelő Atom D510-es processzor van jelen. A rendszer egyetlen darab DDR2-es So-DIMM memória slottal büszkélkedik és szokás szerint 2,5 hüvelykes formátumú adattárolók (HDD vagy SSD) alkalmazására kínál lehetőséget. Az újdonságban természetesen ott van a GT 218-as GPU is, amelyhez 512 MB-nyi DDR3-as fedélzeti memória tartozik, de ezen kívül 802.11n WiFi adapter, Gigabites Ethernet vezérlő, eSATA port és egy HDMI, valamint egy dual-link DVI port is szerepel a kínálatban. Az egységet kártyaolvasóval is felszerelte a vállalat, hogy teljes legyen a kép.

A gyártó ennél az egységnél az erősebbik ION GPU-t alkalmazza, amelyben 16 darab stream processzor teljesít szolgálatot, de a 10 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott netbookokban már a gyengébb, nyolc darab shadert tartalmazó megoldás kap helyet. A Zotac illetékesei a felhasználókra bízzák a memória, az adattároló és a külső DVD vagy Blu-ray optikai meghajtó kiválasztását.

A szerkezet a VESA szabvánnyal kompatibilis kijelzők hátuljára könnyedén felszerelhető az előre kialakított furatoknak és a mellékelt rögzítő keretnek köszönhetően, így az asztalon egy eszközzel kevesebb lesz, legalábbis szem előtt. Az új, következő generációs ION platformra épülő Zotac ZBox 209,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward