ZOTAC GTX 680 AMP! Edition, 4 GB memóriával (is)

A Zotac kínálata különleges GeForce GTX 680-asokkal bővült.

ZOTAC GTX 680 AMP! Edition, 4 GB memóriával (is)

A két új GeForce GTX 680 AMP! Edition modell közül az első egyedi felépítéssel és 2 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik, míg a második újdonság már referencia felépítéssel bír, cserébe viszont 2 GB-nyi helyett 4 GB-nyi fedélzeti memóriát bocsát a felhasználók rendelkezésére.

Kezdjük a sort az egyedi hűtéssel ellátott modellel. A 2 GB-os GeForce GTX 680 AMP! Edition egy figyelemfelkeltő dizájnt alkalmazó háromslotos videokártya hűtővel büszkélkedik. A hűtő egy hatalmas, alumínium hűtőbordákból álló hűtőtömböt tartalmaz, amelyhez a GPU által termelt hőt négy darab, rézből készült hőcső továbbítja. A hűtőtömb felett két darab, egyenként 90 milliméteres átmérővel és PWM támogatással rendelkező légkeverő helyezkedik el. Az új videokártya esetében az GPU alap órajele 1110 MHz-es értéket képvisel, a boost órajelet pedig 1176 MHz-re lőtték be a vállalat mérnökei.

Ez látványos tuning az 1006 MHz-es alap- és 1058 MHz-es boost órajelhez képest, ami a referencia modelleket jellemzi. A 2 GB-nyi, 256-bites adatsínen lógó fedélzeti memória órajele a referenciának megfelelően ezúttal is 6008 MHz-es effektív értéket képvisel.

A második új videokártya a referencia modellektől mindössze annyiban különbözik, hogy 2 GB-nyi helyett immár 4 GB-nyi fedélzeti memóriát hordoz magán. A GPU és a memóriachipek természetesen a referenciának megfelelő órajeleken ketyegnek és a videokártya hűtőjén sem változtattak a vállalat mérnökei a referenciához képest. A 4 GB-nyi fedélzeti memória főleg akkor jöhet jól, ha több monitorból álló konfiguráció építése a cél.

Mindkét újdonság ugyanolyan videó kimenetekkel érkezik: a sorban két dual-link DVI port, valamint egy HDMI csatlakozó és egy DisplayPort kimenet található. A tápellátásról mindkét esetben két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozóval kell gondoskodnunk. A Zotac újdonságaihoz az Assasin’s Creed 3-game pack névre keresztelt csomag is jár.

A Zotac AMP! sorozatú újdonságai Japánban már kaphatóak, ahol 750 dollárnak megfelelő összeget kérnek el értük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward