Zotac GeForce GTX 660 Ti AMP! Extreme Edition

A Zotac legfrissebb videokártyája komoly tuninggal és egyedi, két ventilátort alkalmazó videokártya hűtővel kerül az üzletek polcaira.

Zotac GeForce GTX 660 Ti AMP! Extreme Edition

A Zotac legfrissebb videokártyája teljesítmény tekintetében a korábban piacra dobott GeForce GTX 660 Ti AMP! Edition modellt is felülmúlja, hála a 6%-kal magasabb órajelen ketyegő GPU-nak.

Az újdonság szokás szerint ezúttal is GK104-es GPU-ra támaszkodik, amely 28 nm-es csíkszélességgel készül és 1344 CUDA maggal rendelkezik. A GPU és a 2 GB-nyi GDDR5-ös memóriachip között 192-bites adatsín teremt kapcsolatot, azaz a memória alrendszer aszimmetrikus felépítéssel bír, ahogy azt korábban már oly sokszor említettük. A Zotac mérnökei a GPU esetében a referenciának minősülő 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es boost órajel helyett 1098 MHz-es alap- és 1176 MHz-es boost órajelet alkalmaztak, így a GPU ezúttal 13%-kal magasabb órajelen ketyeg, mint a referencia megoldások GPU-ja.

A 192-bites adatsín végén lógó memóriachipek sem úszták meg tuning nélkül: a 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM 6608 MHz-es effektív órajelen üzemel, ami a referencia videokártyáknál megszokott 6008 MHz-es effektív órajelhez képest +10%-ot jelent.

A PCI Express 3.0-s csatolófelülettel érkező újdonság háromutas SLI és DirectX 11-es támogatással egyaránt rendelkezik. A termék videó kimenetei között két DVI port, valamint egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lapul. A melegedő komponensek megfelelő hűtéséről egy kétslotos, két légkeverővel ellátott megoldás gondoskodik, ami a referencia videokártya hűtőnél halkabban és hatékonyabban üzemel.

Extra, hogy a Zotac új videokártyájához ajándékként egy minőségi egérpad is jár, amely a Roccat műhelyéből származik. A gamereknek szánt, Roccat Taito névre keresztelt egérpad minőségi felületének köszönhetően hozzájárul a villámgyors egérmozdulatok precíz kivitelezéséhez.

A limitált példányszámban forgalomba kerülő ZOTAC GeForce GTX 660 Ti AMP! Extreme Edition hamarosan megjelenik az üzletek polcain, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward